Diş ağrısı geceyi seviyor

Diş ağrılarının gece olmasının sebebi, gün ışığı faydasının bitmesi ve vücut hücrelerinin yenileme işleminin başlamasından kaynaklanıyor.

Haberler 14.08.2017 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di arlarnn geceleri en çok zonklama eklinde kendini gösterdiini belirten uzmanlar, yaanan skntnn geçitirmeden mutlaka di hekimine bavurulmas gerektiini söyledi. Di arsnn hastalarn ciddi ekilde yaam kalitesini olumsuz etkilediini ifade eden Di Hekimi Metin Ayan, Arlarn altnda yatan sebep genellikle ilerleyen di çürükleridir. Ar durumu kiiden kiiye deiiklik gösteren bir kavramdr. Ayn iddette ar bir kiiyi çok rahatsz ederken, baka birinde en ufak bir szya bile sebep olmaz. Temel sebep ar eiinin kiiden kiiye deiiklik göstermesidir. Di ars da tam olarak böyle bir durumdur. Kii yaad di arsn müsaitliine göre öteledikçe ar eii kiide ne kadar yüksek olursa olsun dayanlmaz bir hal almaya balayabilir. Genellikle ar ile bavuran hastalarmzn temel yaknmas bu yöndedir dedi.

GECE ARILARI SEVER

Gece zonklama eklinde balayan di arlarnda genellikle dite bulunan çürüün veya di eti iltihabnn fazlasyla ilerlemi olduunu belirten Ayan, Vücudumuzun gün ndan faydalanmasnn bittii saat gece yarsdr. Bu zaman diliminde vücutta hormonal deiiklikler balar ve vücuttaki tek aktivite, hücrelerde yenilenme ve iyileme yönünde olur. Problemli bölgelere hücum eden iyiletirici kan hücreleri bölgede basnç oluturduu için geceleri ar ikayeti görülmesi normaldir diye konutu.

Halk arasnda di ars durumunda sklkla uygulanan di üzerine aspirin, sarmsak, kolonya gibi maddelerin konulmasnn ary gidermedii gibi, çevre yumuak dokulara da zarar verdiini de dile getiren Dt. Metin Ayan, arlarn ötelenmeden hekime bavurularak tedavisinin balanlmasnn gerekliliini söyledi.

Ana Sayfaya Git