Diş Ağrısı için 6 Altın Öneri

Diş ağrılarının; 20 yaş diş ağrıları, diş sinirinden kaynaklanan ağrılar, diş ve diş eti iltihabı ağrıları, eklem ağrıları gibi pek çok nedenden kaynaklandığını söyleyen Diş Hekimi Recep Eşkar, “Öncelikle diş ağrısının neden kaynaklandığı tespit edilmeli ve buna uygun bir tedavi uygulanmalıdır.

Haberler 07.12.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çou kii di ars srasnda ary hafifletmek adna kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor ve die aspirin, kolonya, alkol yerletiriyor. Bunlar kesinlikle doru deildir. Di ars tespiti ve tedavisinin sadece di hekimi tarafndan yaplmas gerektii unutulmamaldr. Ancak di hekimine gidinceye kadar ary hafifletmek için baz çözüm önerileri de bulunmaktadr. diye konutu. Dt. Recep Ekar, di ars srasnda ary hafifletmede uygulanabilecek doal çözümleri öyle sralad.

TE ALTIN ÖNERLER

1- Di frçalamak çürüe skm ve arya neden olan besinleri uzaklatrmaya yardmc olur. Dilerin di ipi ile temizlenmesi ve frçalama arnn azalmasna neden olur.

2- Sirkeli su ve tuzlu su gargaras di arlarn ksmen uyuturur. Dii bakterilerden temizler ve ilikleri azaltr. Di eti ve açk di çürüklerine dezenfektan etkisi vardr.

3- Di hekiminizin önerisiyle ve kullanm artlarna uyarak ar kesici almanz arnz belirli bir süre için geçirecektir.

4- Die kesinlikle aspirin, kolonya, alkol konulmamal bunlarn yerine karanfil ya tercih edilmelidir. Karanfil ya veya kuru karanfil yüzyllardr enfeksiyonu tedavi etmede kullanlr. Di arsna iyi gelen karanfil ya anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde di macunlarnda da vardr. Kuru karanfil aryan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuturarak ar hissini azaltr. Ayrca antibakteriyel özelliinden dolay çürük diin çevresindeki zararl bakterilere etki eder.

5- Buz uygulamas aryan di bölgesine souk kompres uygulamas ya da souk su ile az çalkalama geçici olarak ary hafifletebilir. Bu durumun tam tersi olarak aryan di bölgesine scak kompres uygulamas ya da scak su ile az çalkalama geçici olarak ary hafifletebilir.

6- Gece di ars olumusa, yatar durumda olmak ary artracandan yastk yükseltilebilir.

Ana Sayfaya Git