"Diş beyazlatan market ürünleri kullanılmamalı"

Oral Lazer Uygulamaları Derneği Başkanı Nükhet Berk, "Dişlerin beyazlatılması, diş hekimleri tarafından uygulanan kimyasal maddelerle veya dişlerin yüzeyine takma tırnak gibi yapışan ince porselen yüzeylerle sağlanabilir. Asla markette veya internette satılan ürünlerle dişler beyazlatılmamalı. Çünkü, bu maddeler mine yüzeyini çizer, bir daha geri dönüşümü olmayacak şekilde dişler renklenir." dedi.

Haberler 02.07.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Berk, di salnn korunmasnn birçok hastaln olumasn engellediini, estetik uygulamalarn da hem di ve di eti sal hem de güzel bir gülü imkan vermesiyle ruh sal açsndan önem tadn belirtti.

letiimde, bir kiinin en dikkat çekici fiziksel özelliklerinden birinin göz ve baklar, dierinin ise diler ve gülümse ekli olduunu ifade eden Berk, Gülümseme, kiiyi tanmlayan en önemli fiziksel özelliklerden biridir, çünkü adeta en deerli mücevherdir. Güzel bir gülümseyi, kiide öz güveni artrrken, hijyen ve saln da bir göstergesi oluyor. diye konutu.

Cerrahi ve dermatolojik estetik uygulamalarnn, di sal tamamlanmadan ve gerekli estetik müdahaleler yaplmadan bitirilmediini aktaran Berk, Fiziksel anlamda yüz hatlar ne kadar güzel olursa olsun, bir kiinin di yaps, salksz ve estetik olarak uygun deilse, ön plana çkan sadece diler olacaktr. ifadesini kulland.

Berk, di hekimi tarafndan yaplan muayenede, üst çene ön dilerin olmas gerektiinden ksa, akslarnn dik veya içeriye doru veya çaprak olduu tespit edildiinde, kompozit lamineyt, porselen veneer (lamineyt), kron uygulamalar veya ortodontik tedavilerle üst dudan daha dolgun ve dudak çevresinin düzlemesinin kalc olarak salanabildiini bildirdi.

- Konuurken üst dilerin görülmemesi yal gösteriyor

Konuurken üst dilerin görülmemesinin kiiyi olduundan çok yal gösterdiine iaret eden Berk, unlar söyledi:

Dudaklar hafif aralandnda veya konuurken ön dilerin belirli oranlarda görülmesi gerekir. Konuurken üst dilerden ziyade alt dilerin görünmesi, kiinin yüzünde mutsuzluk ifadesinin ortaya çkmasna yol açar ve yal bir görünüme neden olur.

Berk, di ve di eti üzerinde yaplan müdahalelerle dilerin çenede yeniden konumlandrlabildiini belirterek, dilerin uygun yerlere yerletirilerek ve büyültme ya da küçültme yaplarak yüz yapsna uygun bir gülümseme kazandrlabildiini anlatt.

Di yaplarnda bir bozukluk veya genetik faktörler olmad sürece gençlerin dileri genellikle beyazdr. Yalanma, di minelerinin çizilmesi ve sigara, andrc veya koyu renkli içeceklerin sk tüketimi nedeniyle diler yllar içinde daha koyu renk alr. Dilerin beyazlatlmas, di hekimleri tarafndan uygulanan kimyasal maddelerle veya dilerin yüzeyinde minimal veya hiç andrma yaplmadan uygulanan, takma trnak gibi yapan ince porselen yüzeylerle salanabilir. Asla markette veya internette satlan ürünlerle diler beyazlatlmamal. çünkü, bu maddeler mine yüzeyini çizer, bir daha geri dönüümü olmayacak ekilde diler renklenir.

Dier bir admn da dilerin inci gibi dizilmesi ile mümkün olduunu kaydeden Berk, u bilgileri verdi:

yi bir az hijyeni ve güzel bir gülümseme için dilerde hiçbir çapraklk ve kapan bozukluu bulunmamaldr. En iyi çözüm, diler ve onlar tutan kemiklerin elverili olmas durumunda ortodontik tedavidir. Aksi halde bu durum ancak kompozit lamineyt, porselen veneer, kron uygulamalaryla salanabilir.

Ana Sayfaya Git