Diş Eksikliğinin 8 Önemli Zararı

Birçok kişi eksik dişlerle yaşamını idame etmeye çalışsa da gerçek şu ki; eksik dişler birçok olumsuzluğu beraberinde getiriyor.

Haberler 02.12.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hospitadent Di Hastanesi Az, Di ve çene Cerrahisi Uzman Dr. Utku Üretürk, Eksik diler estetik, fonksiyon kayb ve çeitli deformasyonlara neden olarak yaantmz zorlatryor dedi.Eksik dilerin yerine di kayb sonras en ksa sürede di yaplmas gerektiini ve eksik diin yerine uygulanabilecek en salkl tedavi alternatifinin mplant olduunu söyleyen Hospitadent Di Hastanesi Az, Di ve çene Cerrahisi Uzman Dr. Utku Üretürk, eksik diin zararlarn açklad.

EKSK DN ZARARLARI

1)Eksik di görüntüsü kiinin öncelikle gülüünü bozarak kiinin özgüveninin azalmasna, sosyal ilikilerinde zorluklara neden olur. Ayrca dudak ve yanaklarn çökmesine ve krmasna neden olarak yüzde daha yal ve zayf bir görüntü oluturur.

2) Eksik di bölgesinde komu dilerin devrilmesine, kart dilerin eksik di bölgesine uzamasna ve dolaysyla çineme fonksiyonunun azalmasna neden olmaktadr.

3) Devrilen ya da uzayan dilerde temizlik ve bakm zorlaaca için çürük, hassasiyet, di eti iltihab nedeniyle ar ve dier dileri kaybetme riski de artmaktadr.

4) Eksik diler nedeniyle allm çineme düzeni de deiir. Salkl bir çineme çift tarafl olurken tek tarafl çineme ile çene eklemlerinde ar, ses, kilitlenmeler oluabilir.

5) Eksik di bölgesinde çineme fonksiyonu olmad için çene kemiinde rezorpsiyon dediimiz incelme ve erimeler olmaktadr.

6)Di eksiklikleri ayrca dier dilerin aralarnn açlmasna ve dilerin orta hatt ile yüzün orta hatt arasnda uyumsuzlua ve asimetrik görünüme yol açabilir.

7) Eksik di nedeniyle yeterince çinenmeyen ve öütülmeyen besinler, bütün olarak yutulduunda hazmszlk, ikinlik ayrcagastrit ve ülser gibi mide problemlerine yol açabilir.

8)Eksik dinedeniyle iyi çinenmeden yutulan yiyecekler kilo almna sebep olabilir.

Ana Sayfaya Git