Diş fırçanızı banyoda saklamayın!

Hepiniz diş fırçanızı yıllardır banyonuzda, aynanızın önünde saklıyorsunuz, değil mi? Peki sifonu çektiğinizde havaya karışan bakterilerin fırçanıza bulaşabileceğini hiç düşündünüz mü? Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor: “Diş fırçanızı banyoda, özellikle de klozete yakın bir şekilde asla saklamayın!”

Haberler 19.04.2017 - 12:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerikan Mikrobiyoloji Derneinin banyo temizlii ile ilgili yapt aratrmann sonuçlarna göre, banyonuzdaki di frçalar çok miktarda bakteri barndrabilir. Ayrca aratrmaclar di frçanz mikroplardan korumak için ilk yardm dolabna veya seyahat kabna koymann da kötü bir tercih olduunu özellikle belirtiyor. Mikroplarn yaylmasn en aza indirmenin yolu, tuvalette sifonu çekmeden önce klozetin kapan kapatmanzdan ve bunu alkanlk haline getirmenizden geçiyor.

KLOZET KAPAINIZ KAPALI OLSUN

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Banyoda aynamzn önündeki, özellikle birden fazla frçann bir arada bulunduu di frças saklama bardaklarnda bakteriler frçadan frçaya geçebilir. Di frçanz, dier di frçalaryla temas etmeyecek ekilde yüksek bir yerde muhafaza etmeli ve mikroplarn yaylmamas için sifonu çekmeden önce klozetin kapan kapatmalsnz diyerek uyaryor.

TOZ VE BAKTERLERDEN KORUYUN

Kökdemir, Ayrca sabah ve akam olmak üzere iki farkl di frças kullanarak bir sonraki di frçalamaya kadar frçanzn tamamen kurumasna olanak tanyabilirsiniz. Tabii üzerinde havalandrma delikleri bulunan kapakl di frçalarndan kullanmak da frçann üzerine gün boyu tozlarn ve bakterilerin yerlemesini azaltr diyor.

ODANIZIN BR KÖESNDE KURUTUN

Özellikle evde çocuu olan ailelerin daha dikkatli olmas gerektiini vurgulayan Di Hekimi Pertev Kökdemir, Di frçanz banyodan yaylan mikroplardan korumak için kapal alanda saklyor olabilirsiniz. Fakat di frçalarnz küçük ilaç dolab veya di frçalar için yaplm kutulara koymak, frçanzn kurumasn engelleyip bakteri oluumuna sebebiyet verir. Bu yöntem de salkl bir yöntem deildir. Kullandktan sonra frçanz iyice durulayn, havayla kurumas için yatak odanzn bir köesinde fincann içerisinde dik ekilde saklayn. Üç ayda bir di frçanz mutlaka deitirin diyerek tavsiyelerde bulunuyor.

Ana Sayfaya Git