Diş hekimlerinin koronavirüs önlemli hizmeti

Koronavirüs salgını nedeniyle hastalarla yakın mesafede çalışmak zorunda kalıp, risk altında olan diş hekimleri, gerekli önlemleri alarak hizmet veriyor. Çocuk diş hekimi Sezgi Şenol, "2 hasta arasında yarım saat bekletiyoruz ya da bir klinikte hasta bakıyorsak diğer hastaya diğer klinikte bakıyoruz" dedi.

Haberler 17.08.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl tarafndan hazrlanan Enfeksiyon Kontrol Önlemleri kapsamnda, Covid-19 salgn srasnda di tedavisine ilikin ilemler, tedavi öncesi ve sonrasnda uyulmas gerekenler güncellendi. Yakn mesafede çalmak zorunda olduklar için risk altnda olan di hekimleri, özel ekipmanla hastalarn kabul ediyor. Di hekimleri, hem kendilerinin hem de hastalarn salna dikkat ediyor.

KLN YARIM SAAT BO BIRAKIYORUZ

çocuk di hekimi Sezgi enol, pandeminin di hastalar için zor bir dönem olduunu, klinikte younluk oluturmamak için randevuyla hasta bakmna baladklarn söyledi. enol, Alacamz önlemler konusunda Salk Bakanl bizi yönlendirdi. 2 hasta arasnda yarm saat bekletiyoruz ya da bir klinikte hasta bakyorsak dier hastaya dier klinikte bakyoruz. O klinii yarm saat bo brakyoruz. Bu ekilde hem kliniin sterilizasyonunu ve dezenfeksiyonunu salyoruz hem de hastalarmzn çapraz enfeksiyon konusunda birbirlerinden korumaya çalyoruz dedi.

AIZ BAKIMINA DKKAT

Di hekimi enol, son çkan akademik yaynlara bakld zaman koronavirüs geçirmi hastalarn az ve di sal ile ilgili problem yaadklarn gösteren bulgular olduunu söyleyerek, Hastalar kullanlan ilaçlara bal olarak, yaplan ilemlere bal olarak az kuruluu, tükürük bezlerindeki salglarn azalmas gibi sebeplerle az içindeki yaralarn, di eti kanamalarnn arttn gösteren çalmalar var. Bu yüzden Covid-19 sonrasndaki hastalarmzn da bu pozitiflikleri geçtikten sonra yine dikkatli ekilde az bakmlarn yapmalarn öneriyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git