Diş korkunuz tarih oluyor!

Diş tedavilerinde son teknolojiler ile başarısız tedaviler geride kaldı.

Haberler 22.03.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi ve Ortodonti Uzman Dr. Burak Büyüktürk günümüzde ise teknolojik gelimeler sayesinde hem uygulanan tedavilerin çeitlilii arttn hem de ksa sürede arsz ve keyifli bir ekilde tedaviler uygulanmaya balandn ifade ediyor ve di hekimlii uygulamalarnda yararlanlan teknolojiden bahsediyor;

CAD/CAM sistemleri

Bilgisayar destekli tasarm ve bilgisayar destekli üretim anlamna gelen bu sistem sayesinde dilere uygulanan porselen kaplamalar çok daha hzl ve çok daha uyumlu bir ekilde üretilmeye baland. Porselen kaplamalar, inlay-onlay denilen dolgular, implant ara parçalar ve protez tutucu parçalar gibi birçok ürün bu sistemle üretilmektedir. Sistemin en güzel yanlarndan birisi ise klasik ölçü yöntemine gerek duymadan, özel tarayclar ile dilerin taranarak bilgisayar sistemine aktarlmasdr. Bu aktarlan görüntü üzerinde porselen di veya dolgu tasarm yaplp, ayn gün içerisinde tedavi tamamlanabilmektedir.

Dental Lazerler

Saln birçok alannda olduu gibi di tedavilerinde de lazer uygulamalar yaygn olarak kullanlmaktadr. Di eti tedavilerinde, di yüzeyindeki kahverengi pigmentlerin düzeltilmesinde, aft, uçuk gibi lezyonlarn tedavisinde, di ve çene cerrahisinde, implant tedavisinde, çürük temizlenmesinde vb birçok ilemde lazerden yararlanlmaktadr. Lazerler sayesinde ilemler arsz uygulanabiliyor ve doku iyilemesi de çok daha hzl bir ekilde gerçekleiyor.

Dijital gülü tasarm

Hepimizin hayali güzel dilere ve güzel bir gülüe sahip olmaktr. Di bozukluklarnn düzeltilmesi içinde Ortodontik tedavi (tel tedavisi) ya da porselen dilerden yararlanrz. Dilerimizi yaptrmaya karar verdiimizde ise en büyük merakmz sonucun nasl olacadr. Artk gülü tasarm programlar sayesinde bunu görmemiz mümkün. Fotorafnz üzerinden sizin yüz yapnza, çene ve burun özelliklerinize, saç-göz renginize, beklentinize ve daha da ötesi karakterinize uygun di modeli tasarlanyor. Böylece daha ilemlere balamadan sonunda nasl bir dile tedaviyi bitireceimizi belirliyoruz.

Ultrasonik di temizleyiciler

Di ta temizliinde daha önceleri el aletleri kullanlmaktayd. Bu klasik yöntem hem uzun sürmekte hem de sadece el kuvvetine bal olduu için bazen yetersiz kalmaktayd. Ultrasonik di temizleyiciler sayesinde daha hzl ve daha etkili temizlik yapmak mümkün hale gelmitir.

Dijital görüntüleme

Di hastalklarnn tehis ve planlamasnda radyografilerin önemi tartlmaz. RVG sistemi ile koltuktan kalkmadan di filminiz çekilmekte ve görüntü hemen bilgisayar ekranna aktarlmaktadr. Panoramik radyograflar ve 3 boyutlu tomografiler sayesinde de tüm dilerin, çene ve kemiin her açdan incelenmesi ve tüm detaylaryla bilgi vermesi mümkün olmaktadr.

Di rengi belirleme cihaz

Porselen di uygulamalarnda ya da estetik di dolgularnda mevcut dilerin detayl olarak rengini belirlemek gerekir. Renk belirleme cihazlar ile doal diin her bölgesinin detayl bir ekilde rengi tespit edilmektedir. Böylece sizin doal dilerinize en yakn di renginde porselen kaplamalar veya estetik dolgular yapmak mümkün olmaktadr.

Dijital anestezi

Hepimizin korkulu rüyas inelerdir. Di tedavilerinde ise bu korku daha da artmaktadr. Dijital anestezilerde ilaç doku içerisine doku basnc belirlenerek zerk edilir. Bu cihaz sayesinde hemen hemen hiç ar hissetmeden anestezi uygulanr. Bütün bu teknolojik gelimeler ve cihazlar sayesinde di tedavileriniz arsz, hzl ve keyifli bir ekilde tamamlanyor

Ana Sayfaya Git