"Diş problemleri güven eksikliğine neden oluyor"

ÇARPIK, lekeli, eksik dişlerin kişide güven eksikliği ve depresyona neden olduğunu belirten Dr. Levent Devrim Üstün, "Sağlıklı bir ağız, içten bir gülüş, kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığında son derecede önemli bir rol oynamakta" dedi.

Haberler 21.09.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di eti sorunlar, çarpk, lekeli ve eksik diler, insanlarn güvenle gülümsemesini engelleyen sorunlarn banda geliyor. Bu durum da kiide güven eksikliine neden oluyor. Az sal bakm için seçilen uzmann son derece önemli olduunun altn çizen Dentaydn Di Hastanesi doktorlarndan Dr. Levent Devrim Üstün, Yanl ellerde di beyazlatma, azda yank gibi ciddi hasara yol açmakta. Salkl bir az, içten bir gülü, kiinin fiziksel ve zihinsel salnda son derecede önemli bir rol oynamakta. Gülmenin kiinin ilikileri ve kariyerleri üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olduu görülmütür. Eer kii salkl bir az yapsna sahip deilse ve toplum içinde gülmekten çekiniyorsa bu da onda güven eksikliine sebep olabilir diye konutu.

SALIKLI DLER HASTALIK RSKN AZALTIYOR

çten bir gülüün sosyal hayattan, kariyere kadar tüm hayat etkilediine dikkat çeken Dr. Levent Devrim Üstün, Salkl diler ve di etleri olmadan güvenle gülümsemek zor olabilir. Gülümsemenizi iyi durumda tutmak için doru ellerde doru bakm yaptrmanz art. Az sal bakm için seçilen uzman son derece önemli. Yanl ellerde, di beyazlatma, azda yank gibi ciddi hasara yol açmakta. Uzmanlar, di ve di etlerimizin sal tüm vücudunuzun salyla balantl olduunu belirterek, iyi bir az salnn, bata kalp krizi, diyabet ve felç olmak üzere birçok salk sorunu riskini azalttn söylüyor ifadelerini kulland.

STRESNZ AZALTMAK çN GÜLÜMSEYN

Dr. Üstün ayrca, di eti sal için di ipi kullanmay tavsiye ederken, ekersiz sakz çinemenin de gün boyunca di tartar, di ta ve bakteri pla oluumunu nötralize etmekte yardmc olduunu belirtti. Gülmenin endorfin salnmn saladn söyleyen Üstün, Endorfinde insann kendisini iyi hissetmesini salayan bir hormondur. Sporda da ayn salnm gerçekleir. Gülümsemenizi iyiletirerek çevrenize daha güzel enerji yayabilirsiniz. Kendinizi daha iyi ifade edebilir, gün içinde yaadnz olumsuz olaylar karsnda stresinizi azaltr. Bunun için de salkl bir di yapsna sahip olmak art ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git