Diş sağlığınızı koruyun!

Diyarbakır’da görevli diş hekimi Remziye Alyamaç Yüce, korona virüs nedeniyle ağız ve diş bakımının unutulduğuna dikkat çekerek, tedbirler alınarak ağız ve diş sağlığı kontrollerinin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 01.02.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di hekimi Yüce, tüm dünyay olduu gibi Türkiye ve Diyarbakr da etkisi altna alan korona virüs nedeniyle di hekimlerinin acil durumlar dnda çok az ziyaret edildiini söyledi. Yüce, periyodik az ve di sal kontrollerinin bir alkanlk haline getirilmediini belirterek, daha çok acil durumlarda, apselerde, dayanlmaz sanclarn sabahnda kaplar çalnan di hekimlerine pandemi döneminde daha az gidildiini belirtti.

AIZ VE DI BAKIMI

Virüs korkusu nedeniyle vatandalarn di tedavilerini yapmadn aktaran Yüce, Pandemi tüm dünyada olduu gibi tüm Türkiye ve Diyarbakrda da çok olumsuz etkiledi. Kstlama nedeniyle insanlar evlerinde oturdular, bu süreçte yeme ve içme kaçnlmazd. Bunun sonucu olarak hekimlere gitmekten korktular. Özellikle az ve di sal tedavilerini yapmaktan çekindiler, virüs kapar mym diye. Salk bir bütün az ve di sal da bu olmazsa olmaz bir parças. Bu yüzden periyodik olarak az ve di sal kontrollerini yapamaz duruma geldiler. Ama bilinmeli ki tedavisi ertelenen küçücük bir ilem azda çok da büyük sorunlara yol açar, küçük bir enfeksiyon sandmz bir ey azn civar noktalarna yaylr. Tedavi edilmez ise cildin dier bölgelerinde de ciddi rahatszla neden olabilir. çürüü dolguyla çok rahat bir ekilde tedavi edilebilecekken, edilmez ise di kayplarna yol açar, hem hastaya fonksiyon, çineme ve görsellik açsndan bir di kayb hastaya büyük bir yük olur.

HEKMNZE URAYIN

Biz halkmza di hekimlerinden kesinlikle korkmamalar gerektiini önemle vurgulamak isteriz. çünkü bizim mesleimiz çalr iken tükürük ile kullandmz cihazlardan dolay havaya saçlan damlacklar ile çalma ortam gerçekleen bir meslek. Biz pandemiden önce de bulac hastalklara kar her zaman kontamine olabilecek bir meslek grubundayz. Dolaysyla biz di hekimleri, bulac hastalklar ile ilgili gerçek bir eitim ve donanma sahibiz. Koruyucu ekipmanlarmz ile uygun sanitasyon, hijyen, izolasyon kurallarmzla ve çok iyi eitilmi yardmc salk personellerimiz ile halkmzn her zaman hizmetindeyiz. Lütfen di hekimine gitmekten çekinmeyiz, biz her türlü önlemi aldk. Hem kendimiz, hem çalanlarmz için hem de sevgili halkmz için. Bu konuda çekinmelerine gerek yok, önlemler alndktan sonra her türlü az ve di tedavisi yaplabilmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git