Diş sıkma hastalığına çene botoksu tedavisi

Çiğneme fonksiyonunu yerine getirilmesini sağlayan masseter kasının bazı kişilerde olduğundan daha fazla güçlü olduğunu ifade eden Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Özdal Zincir, “Bu kas özellikle geceleri istem dışı kasılarak çene eklemlerine gelen yükün çok daha fazla artmasına neden olabilir” dedi. Zincir, diş sıkma hastalığının yarattığı olumsuz etkilerin çene botoksuyla azaltılabileceğini vurguladı.

Haberler 28.07.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di skma hastalnn az içerisinde yer alan yumuak ve sert dokulara zarar verdiini söyleyen Dr. Ör. Üyesi Özge Özdal Zincir, Masseter kasna uygulanan çene botoksu ile bu fazla kuvvet minimalize edilerek çene eklemi üzerindeki bask azaltlr. çene botoksu tedavisinin; di skma sorunlarn giderme, çene eklem arlarnn azaltlmas, di gcrdatmann önlenmesi ve masseter kasnn hipertrofisine bal gelien çene geniliinin kare görünüm formundan çkarlmas gibi birçok faydas vardr ifadelerini kulland.

çENE ÜZERNDEK GERGNLK SORUNLARININ GDERLMESNE YARDIMCI OLUR

Masseter kasnn olduundan büyük olmasnn, yüzün alt ksmnn eklini büyük ölçüde deitirdiinden bahseden Di ve çene Cerrahisi Uzman Dr. Özge Özdal Zincir, Özellikle kadnlarda estetik olarak da endie verici olabiliyor. Bunun nedeni ise çene görünümün kareleerek daha erkeksi bir görünüme neden olmas. Masseter botoksu, di skmay salayan kaslardan biri olan masseter kasnn hacmini azaltr. Estetik olarak çenenin küçülmesine katk salarken di skma ve çene üzerindeki gerginlik sorunlarnn da giderilmesine yardmc olur. Bu uygulama hastann durumuna ve hekimin tavsiyesine göre belirli aralklarla uygulanabilir. çene botoksunun yapm amac sadece estetik kayg deil, dilerin sklmasna bal zararlarn giderilmesi, kontrolsüz di skmay engellemek ve kas kaslmalarna engel olmaktr dedi.

çene botoksunun nasl yapld hakknda bilgi veren Dr. Ör. Üyesi Özge Özdal öyle konutu:

çene botoksu, ksa bir süre içerisinde ince uçlu ineler ile masseter kasnn içerisine hasta dilerini skarkenki pozisyonda doru noktalar tespit edilerek arsz bir ekilde gerçekletirilir. çene botoksu ameliyat gerektirmeden uygulanr. Masseter botoksu, zaman içerisinde kasn zayflamas nedeniyle çene köelerindeki kare görünüm yerini daha ince ve V görünümüne brakr.

TEDAVNN HERHANG BR YAN ETKS BULUNMAMAKTADIR

çene botoksu yaptrmann en büyük avantajlarndan birinin geceleri istemsizce yaplan di skma probleminden kurtulmak olduunun altn çizen Zincir, Dilerin yüzeyinde anma, krlma gibi birçok hasar engellemek amacyla uygulanan bir tedavidir. çene botoksunun etkisi hastadan hastaya farkllk göstermekle beraber kalcl 4 ile 6 ay arasnda sürmektedir. çene botoksunun tespit edilen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadr. Baz durumlarda uygulama ile meydana gelen küçük kzarklklar ksa süre içerisinde ortadan kalkar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git