Dişlerde test sürüşü devri

Son yıllarda uygulanan mock-up tekniği yani prova dişi ile kişiler artık tedaviye başlamadan önce dişlerinin nasıl olacağını bire bir görebiliyor. Üstelik bu bir bilgisayar programı ile yapılmıyor, kişiler prova dişlerini takıp birkaç saat deneyimliyor.

Haberler 20.06.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarda uygulanan mock-up teknii yani prova dii ile kiiler artk tedaviye balamadan önce dilerinin nasl olacan bire bir görebiliyor. Üstelik bu bir bilgisayar program ile yaplmyor, kiiler prova dilerini takp birkaç saat deneyimliyor.

DLERM HAYALMDEK GB OLACAK MI? ENDESNE SON!

Dilerindeki eriliklerden, boluklardan, çapraklklardan rahatszlk duyan kiiler dilerine estetik bir uygulama yaptrmay arzu ederler. Ancak bu uygulama sonucunda gerçekten hayal ettikleri gibi dilere ulap ulaamayacaklarnn endiesini de tarlar. Dilerim hayalimdeki gibi olacak m? diye endielenmeye son! Dilerinin bitmi halini az içinde görerek bunu bir nevi test etmek isteyenler için mock-up teknii uygulanyor. Hem maddi, hem de manevi kayplarn önüne geçilmi oluyor.

SERT PLASTK MALZEMEDEN HAZIRLANIYOR

Di Hekimi Pertev Kökdemir, hastalara büyük kolaylk salayan mock-up teknii ile ilgili bilgi verdi: Estetik amaçl olarak hastalarmza lamina veya porselen di uygularken provalar srasnda mutlaka hastamz ile beraber diler üzerinde konuarak gerekli deiiklikler için dileri laboratuvara gönderiyoruz. Laboratuvardan deitirilmi olarak gelen dileri hastamza takmadan önce bir kez daha prova yaparak hastamzn en beendii hale getiriyoruz. te bu noktada özellikle yeni dileriyle görüntülerinin nasl olacan merak eden ve tedaviye balamadan önce dilerinin bitmi halini az içinde görerek bunu bir nevi test etmek isteyenler için mock-up tekniini uyguluyoruz. Bu teknikte, hastamz klinie geldiinde kendisinden bir ölçü alyoruz. Bu ölçüyü, hastamzdan aldmz dudak köeleri aras mesafe, burun kanatlar aras genilik ve dudak kalnl gibi verilerle laboratuvarmzda iliyoruz. Hastamzn yüzüne uygun ve estetik dileri, sert bir plastik malzemeden hazrlayarak hastamzn dilerinin üzerine geçici olarak uyguluyoruz. Hastamz bu dileri ile kendi fotoraflarn çekebiliyor, aynada konuma provas yapabiliyor, yaknlarna fikirlerini sorabiliyor ve dilerse dilerini birkaç saat kullanabiliyor. Eer isterse bu diler üzerinde gerekli deiiklikleri yaparak dileri en beendii haline getirebiliyoruz.

ZAMANDAN TASARRUF EDYORLAR

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Hastalarmzn hayal ettii di formu salandnda da bu örnek dileri laboratuvarmza göndererek aynsn, bu sefer porselen veya laminadan yaparak hastamzn dilerine uyguluyoruz. Hastalarmz daha tedaviye balamadan, tedavi bittiinde dilerinin nasl olabileceini görme imkanna sahip oluyor. Bu test sürüü sayesinde beenmemek ya da yaplan dilerle rahat edememek gibi sorunlar ortadan kalkm oluyor; hem zamandan tasarruf ediyorlar, hem de Dilerim acaba nasl olacak? diye kafalarnda soru iareti kalmyor dedi.

Ana Sayfaya Git