Dişlerdeki Enfeksiyonlara Dikkat!

Toplumda sık görülen hastalıklardan biri olan sinüzit hastaların yaşam kalitesini belirgin olarak düşürmektedir.

Haberler 17.02.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Az, Di ve çene Radyolojisi Uzman Yrd. Doç. Dr. Merve akr sinüzit belirtileri ve komu diler ile olas ilikinin önemini anlatt.

Sinüsler burun çevresindeki kemiklerde bulunan içi hava dolu boluklardr. Sinüzit bu boluklarn iç yüzeyini döeyen mukozann iltihabn belirten genel bir tanmdr. Sinüzit belirtileri kiiden kiiye deimekle birlikte; genellikle burun tkankl, geniz ve burun aknts, ses deiiklii, koku alma bozukluu ikayetleri ön plandadr. Zaman zaman hafif ate de bu tabloya elik edebilir. Özellikle maksiller sinüsler konumlar nedeniyle üst çene di kökleri ile çok yakn ilikidedir. Bu nedenle di ars ve sinüzit ars sklkla kartrlabilmektedir.

DLERDEK ENFEKSYON

Sinüzit di arsna neden olabilecei gibi diteki enfeksiyon kaynakl sinüzit de gelimi olabilir. Üst az dilerinde enfeksiyon durumunda, gömülü 20 ya dii olmas halinde maksiller sinüs enfeksiyonu oluabilecei pek çok aratrmann sonucunda ortaya konmutur.

Az, Di ve çene Radyolojisi Uzman Yrd. Doç. Dr. Merve akr, maksiller sinüs enfeksiyonlarnda Kulak Burun Boaz uzmanlarnn yan sra di hekimleri tarafndan üst dilerdeki enfeksiyon varlnn deerlendirilmesinin önemli olduunu belirtti.

Özellikle tek tarafl burun akntsyla birlikte az kokusu, dilere dokunulduunda iddetli ar gibi belirtilerden yaknyorsanz, dental kaynakl sinüzit ihtimali göz ard edilmemeli ve diteki enfeksiyona yönelik tedavi için di hekimine bavurulmas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git