Dişleriniz bahara hazır mı?

GÜLÜMSEMENİN mutluluğun bir göstergesi olduğunu dile getiren Diş Hekimi Doğan Bircan, rengi sararmış, asimetrisi bozulmuş dişlerin gülümsemeye engel olmaması gerektiğini ve bu sorunların hepsinin bir çözümü olduğunu ifade etti.

Haberler 25.04.2017 - 07:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ksa sürede daha beyaz dilere kavumann, krlm veya hasar görmü dileri tedavi etmenin mümkün olduunu söyleyen Bircan, Rengi sararm diler için di beyazlatma yolu tercih edilebilir. Beyazlatma tedavisi klinikte hekim kontrolünde, hasta tarafndan kendi kendine veya ikisi bir arada uygulanabilir. Ev tipi beyazlatmada hastann diine uygun hazrlanan kalba di beyazlatc madde koyulur ve hasta bu maddeyi 1-2 hafta süresinde günde 2-8 arasnda dilerine uygular. Ofis tipi beyazlatmada ise, di hekimi tarafndan n kullanlarak dilere beyazlatc madde uygulanr. Tek seans 45 dakika ile 1 saat arasnda süren yöntemde seans says di rengine göre belirlenir diye konutu.

Krlm diler için de çözüm önerileri getiren Bircan konumasn öyle sürdürdü:

DLERNZ BEYAZ MI?

Seramik kuronlar; gerçek di minesinin görüntüsüne en yakn sonucu verirler. Estetik baarlar çok yüksektir. Köprü yapmna uygun deildirler. O yüzden eksik di restorasyonlarndan ziyade ön bölgede estetik amaçl ya tek ton restorasyonlarnda daha kullanldrlar. Doal görünüm, renk baars ve doku uyumu çok yüksektir. Uygulamalarndaki en cazip taraflardan biri de, hastalarn randevular arasndaki zamanlarda, günlük aktivitelerinin olaan seyrinde devam ettirebilecekleri geçici kuronlarla evlerine dönmeleridir. Di yüzeyi hasar görmü ya da asimetrisi bozulmu diler için ise porselen lamine uygulamalar idealdir. Bu uygulamalardaki temel prensip, dilerin sadece d yüzeylerinde minimum andrma yaparak daha fazla di dokusunu korumaktr. Estetik beklentilerin ön plana çkt vakalarda kullanm daha uygun olan bir yöntemdir. Özellikle çineme basncnn olmad ön bölge dilerinde daha çok tercih edilir. Kullanlan materyal seramik olduundan anmaya ve renk deiimine kar daha dirençlidir. Ön bölge dilerinde, eer dilerdeki kapan pozisyonlar ve dilerin konumlanma açlar uygunsa, estetik amaçl tedavilerde çok iyi sonuçlar alnabilir.

Ana Sayfaya Git