Diyabetten romatizmaya farklı nedenleri var

sağlam bir destek vermek amacıyla tasarlanan topuklar, yere basma hareketimiz sırasında diz ve kalçadan gelen yükümüzü karşılıyor. Yürürken veya koşarken aşil tendonu ve ayağımızın altında yer alan plantar fasiit adı verilen iki tendon sayesinde bu yük ön tarafa doğru aktarılıyor.

Haberler 19.07.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

salam bir destek vermek amacyla tasarlanan topuklar, yere basma hareketimiz srasnda diz ve kalçadan gelen yükümüzü karlyor. Yürürken veya koarken ail tendonu ve ayamzn altnda yer alan plantar fasiit ad verilen iki tendon sayesinde bu yük ön tarafa doru aktarlyor. Olmas gereken süreç bu. Ancak, tendonlar farkl nedenlerle ksalp kalnlanca yeterince çalamaz hale geliyor. te topuk ars bu noktada gündeme geliyor.

TOPUK ARISI

Vücudumuzun tüm yükü ayan tamamna aktarlamayarak topuk bölgesinde kalyor ve ar ortaya çkyor. Topuk arsnn hastay ciddi ekilde rahatsz eden sosyal bir problem olduuna iaret eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Dr. Selim Murabi, düztabanlk, yüksek kavislilik, diyabet, tiroit ya da romatolojik hastalklar gibi farkl nedenlerin topuk arsnn nedeni olabileceini söylüyor. Ancak altta yatan etken ne olursa olsun sorunun tetiklenerek ortaya çkmasn hzlandran risk faktörleri, hzl kilo art, snmadan spor yapma ve yanl ayakkab seçimi olarak sralanyor.

Ana Sayfaya Git