Diyaliz hastası öğrencisi için "kol kanat" oldu

Van'da sınıf öğretmeni Soyalp, rahatsızlığı yüzünden bazen okula gidemeyen diyaliz hastası öğrencisine evinde ders vererek onu geleceğe hazırlıyor.

Haberler 01.05.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VAN-Vanda snf öretmeni Mustafa Soyalp, rahatszl nedeniyle bazen okula gidemeyen diyaliz hastas örencisi 10 yandaki Mert çiçeke evinde ders veriyor.

Edremit ilçesindeki Eminpaa lköretim Okulunda görev yapan Soyalp, birinci snfta diyaliz hastas tans konulan örencisi çiçeki evinde gelecee hazrlyor.

Soyalp, tedavi sürecinde sürekli hastaneye gelerek örencisini yalnz brakmayp, ona moral kayna oldu.

Hastal nedeniyle zaman zaman okula gidemeyen Merti sk sk evinde ziyaret eden Soyalp, yl kayb yaamamas için örencisine dersleri evde veriyor.

Soyalp, örencisi Mertin birinci snfta okula uyum sorunu yaadn, bunu amak için Mertle özel ilgilendiini söyledi.

Anne ve babasyla da kurduu iletiimle Mertin okula almasn ksa sürede baardklarn anlatan Soyalp, Örencimiz 3 yldr okula uyum sürecinde, sosyalleme ve davran konusunda hiçbir sknt yaamad. Hafta içi, hafta sonu hiç önemli deil, babasnn telefonuyla istedii zaman bizi arayabiliyor. Bu durum, Mertin sosyal, fiziksel geliiminde ve beceriler kazanmasnda önemli katk salad. diye konutu.

Soyalp, örencisi Mertin 2 yandan bu yana diyaliz hastas olduunu, Mertin ailesiyle irtibat hiçbir zaman kesmediini anlatt.

Örencisine moral kayna olmak için eiyle hastanede, onun hep yannda olduklarn anlatan Soyalp, öyle devam etti:

Hastanede hemireler Merti güldürmeye çalmlar ama iki hafta boyunca Mertin yüzü gülmedi. Biz ilk hastaneye gittiimizde Mert beni görünce neeyle doldu ve büyük bir sevinç yaad. Bu duruma hem hemireler hem de anne ve babas çok ard. te o zaman öretmenliin okulda dört duvar arasnda deil, gerçek hayatla bir bütün olduunu gördük. Öretmenin çocuun hayatnda bazen anne ve babadan bile daha önemli olduunu anladm.

Okulu eve getirdik

Soyalp, öretmenlerin evlere de girerek ailelerle bütünlemesi gerektiini belirterek, Ona nee kayna, gülen yüzü olduk. Tedavi gördüü 3 ylda hastane ve evinde yalnz brakmadk. Okula gelmedii günlerde evine gelerek burada görüüyoruz. Önceki gün snf arkadalarn da alarak yine evde ziyaret ettik. Ksacas okulu eve getirdik. Evde destek eitimi vererek eitim açn böylece kapatmaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

Rehber Öretmeni Ebru Saval da psikolojik destek vermek için öretmeni Soyalp ile Merti sürekli ziyaret ettiini ifade ederek, Mert için gerekli tüm tedbirleri alarak, gerekli tüm eitimlerin verilmesini salyoruz. En ufak skntsnda bile sürekli örencimizin yanndayz. Onu mutlu etmek için elimizden gelen her eyi yapyoruz. dedi.

Baba Veysi çiçek de öretmenlerin çabasnn takdire ayan olduunu ve kendilerini hiç yalnz brakmadn söyledi.

çocuunun rahatszl sürecinde kendilerine en büyük moral kaynann öretmenleri olduunu ifade eden çiçek, Mertin tedavisi için gitmediimiz il kalmad. Böbrek nakli olmas gerekiyor. Bu süreçte Allah öretmenlerimizden raz olsun, hiçbir zaman eksiklerini hissetmediler. Öretmeni tatil günlerinde bile eve gelerek onun eitimi için urayor. Onlarn bu yaklam bizlere büyük moral oluyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git