Diyarbakır'daki eczanelerden 2 milyon 155 bin maske dağıtıldı

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Mahmut Sert, kentteki eczanelerden şimdiye kadar 431 bin vatandaşa 2 milyon 155 bin maskenin dağıtıldığını söyledi.

Haberler 09.05.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Eczac Odas Bakan Mahmut Sert, maske datm ile ilgili açklamalarda bulundu. Sert, korona virüs salgnna kar verilen salk mücadelesinde kendilerinin de eczaclar olarak yerlerini aldklarn söyledi. Eczaclarn korona virüse kar birçok hizmetin yannda gönüllü olarak üstlendii görevlerden birinin de eczanelerden ücretsiz maske datm olduunu kaydeden Sert, Bugüne dek ülke genelinde 26 bin 747 eczanemizden 80 milyon maskeyi, 16 milyon vatandamza dattk. Diyarbakrda da 370 eczanemizden 2 milyon 155 bin maskeyi 431 bin vatandamza ücretsiz olarak datmn yaptk. Elbette biz bunlar sadece bir rakam olarak görmüyoruz. Bunu, eczaclarmzn ve eczane çalanlarmzn fedakarca çabalar olarak okuyoruz. Önemli bir kamu görevini gönüllü olarak üstlenen meslektalarma ve tüm eczane çalanlarna buradan da bir kez daha teekkür ediyorum. Zaman zaman maskelerin yetersizlii, mesajlarn ulaamamas gibi sistemsel sorunlar yaand. Elbette bu sorunlardan eczaclar sorumlu deildi ancak biz bunlarn hepsinin takipçisi olarak Salk Bakanlnn ilgili kurumlarna ilettik. Yerelde de hem Pandemi Kurulu hem de l Salk Müdürlüü ile diyaloglarmz devam etti. Bu sorunlar, eczaclarmzn i yükünün artmasna, zaman zaman da baz illerde eczac ve eczane çalanlarna yönelik iddete neden oldu dedi.

MASKELERN GÜVENLR NOKTALARDAN TEMN EDLMES GEREKR

Ticaret Bakanlnn cerrahi maskelerin adet sat üst fiyatn 1 lira olarak belirlediini hatrlatan Sert, Bu çerçevede marketler, eczaneler, tbbi cihaz sat yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden cerrahi maskelerin sat yaplabilecek. Elbette pandemi sürecinde maske ulalabilir olmaldr. Ancak maskenin tbbi bir ürün olmas nedeniyle güvenilir noktalardan temin edilmesi gerektiini düünüyoruz. Bu durumdan kar elde etmek isteyen kiiler merdiven alt üretim yaparak, koruyucu özellii olmayan maskeler üretebilir. Maskenin halka ulatrlmasnda kalite deerlendirmesini ancak uzman kiiler yapabilir. Bu nedenle tbbi bir ürün olan maskelerin eczaneler dnda satn doru bulmadmz ifade etmek istiyorum. Pandemi sürecinde kaybettiimiz eczaclarmza, salk çalanlarna ve tüm vatandalarmza Allahtan rahmet, yaknlarna basal diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git