Diyet Listeleri Yeniden Değerlendiriliyor: Aralıklı Oruç Zararlı mı?

Amerikan Kalp Derneği'nin yeni araştırması aralıklı orucu kardiyovasküler ölüm riskine bağlıyor.

Haberler 01.05.2024 - 18:35 Son Güncelleme : 01.05.2024 - 18:35

Amerikan Kalp Derneğinin yeni araştırması aralıklı orucu kardiyovasküler ölüm riskine bağlıyor. Diyet Listeleri Yeniden Değerlendiriliyor: Aralıklı Oruç Zararlı mı? Amerikan Kalp Derneğinin yeni bir araştırması, daha önce Aralıklı Oruçla ilişkilendirilen olumlu yönlerin çoğuna meydan okuyor.

Diyet Listeleri Yeniden Değerlendiriliyor: Aralıklı Oruç Zararlı mı?

Amerikan Kalp Derneği tarafından gerçekleştirilen araştırmada, 8 saatlik zaman kısıtlamalı bir beslenme programına bağlı kalan bireylerin, öğünlerini 12 saatlik bir zamana yayanlara kıyasla kalp-damar hastalıklarından ölme riskinin yüzde 91 daha fazla olduğu öne sürüldü.
Aralıklı oruç, kilo verme ve kalp sağlığının iyileştirilmesindeki potansiyel faydaları nedeniyle popülerlik kazanmıştı. Ancak kardiyovasküler mortalite üzerindeki uzun vadeli etkiler şimdiye kadar büyük ölçüde bilinmiyordu.

Araştırmanın Temel Bulguları

20 Binden fazla ABDli yetişkinden elde edilen verileri analiz eden araştırma, günlük yemek yemeyi 8 saatten daha kısa bir süre ile sınırlamanın uzun ömürle ilişkili olmadığını ve aslında önceden kalp rahatsızlığı veya kanseri olan kişiler için önemli riskler oluşturabileceğini buldu.
çalışmada, mevcut kardiyovasküler hastalığı olan ve 10 saatlik bir pencere içinde yemek yiyen kişiler arasında kalp hastalığı veya felç nedeniyle ölüm riskinin yüzde 66 daha yüksek olduğunu gözlemledi.

Diyet Önerileri Yeniden Değerlendiriliyor

Bu araştırma, yeni beslenme trendlerini benimserken uzun vadeli sağlık etkilerini dikkate almanın önemini de vurguluyor. Zaman kısıtlı beslenme, kardiyometabolik sağlık açısından kısa vadeli faydalar sunabilirken, ölüm oranı üzerindeki uzun vadeli etkileri dikkatli olmayı gerektirir. Bilimsel topluluk günlük beslenmenin optimal süresini keşfetmeye devam ederken, bireyler hem sağlık hedeflerine hem de en son araştırma bulgularına uygun beslenme seçimleri yapmaya teşvik ediliyor.

Ana Sayfaya Git