Diyetisyen Bulut: Şok diyetlere itibar edilmemeli

DİYETİSYEN Dilara Süngü Bulut, hızlı sonuç aldıran ve şok diyetlere itibar edilmemesini isteyerek, "Sağlıksız, şok diyet dediğimiz hızlı sonuç alınan diyet gruplarına itibar edilmemeli" dedi.

Haberler 17.05.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl beslenme, imanlk, hzl kilo kaybnn vücutta yaratt olumsuzluklar konularnda kadnlar bilgilendiren Bulut, hzl sonuç aldran ve ok diyetlere itibar edilmemesi gerektiini ifade etti.

Bulut, Hepimizde düüne fit gitmek, tatilde estetik görünmek gibi istekler var. Bunun neticesinde kendimizi internete en hzl zayflama, 3 günde 5 kilo nasl verilir yazarken buluyoruz. Hzlca sonuç almak için yaptmz uygulamalar bizi salmzdan edebilir. Özellikle zayflama ilaçlarna dikkat edelim. Her hafta Pazartesi diyete balayp 3 gün yapyorsak ve bunu bozuyorsak, bunu sk sk her pazartesi yapmaya balamsak, bu bizim sonraki dönemde zayflamamzn kötü olacann göstergesidir. Salksz, ok diyet dediimiz hzl sonuç alnan diyet gruplarna itibar edilmemeli. çünkü 3-5 günde verirsiniz ama halsizlik yaarsnz, banz döner, yanz gitmez, kas ve su kayb yaarsnz, hatta kiiler zayfladnz deil hasta olduunuzu düünürler. Diyetlerin kiiye özgü olmas gerektii ve mucize besinlerin olmad unutulmamaldr. diye konutu.

3 KDEN 1 K MAN

Kendisine yöneltilen, neden imanl bu kadar çok konuuyoruz? sorusuna da yant veren Özel Hayat Hastanesinden Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, Salk Bakanl Türkiye de her üç kiiden biri iman olduunu açklad. Durum böyle olunca imanl bir salgn hastalk gibi düünmeli ve mutlaka kalc önlemler almalyz. imanl neden bu kadar önemsiyoruz? çünkü imanlk beraberinde pek çok hastal getirir. imanl bu hastalk hikayesiyle hep buzdana benzetiyorum. Buzdann görünen ksmnda imanlk var, kilo alyoruz. fakat buzdann görünmeyen ksmnda neler var? eker hastal, insülin direnci, kalp hastal, tiroit hastal, uyku apnesi, depresyon gibi hangi hastalklar var. Bu sebeple iman bireyler diyetisyene gitmeden önce mutlaka bir dahiliye uzman ile görümeliler uyarasnda bulundu.

Bel çevresinden alnacak ölçülerin, kiinin kilosuyla ilgili en net tany verdiini belirten Dilara Süngü Bulut, çünkü tartya çkarz. 1,80 boyundaki birini 80 kilo olmasyla, 1,55 boyundaki birinin 80 kilo olmas ayn ey deil. Sadece kilo ile yola çkarsak zaten yar yolda kalyoruz. Kilonuzu boyunuzun metre cinsinden karesine böldüünüzde elde edilen sonuca beden kitle indeksi diyoruz. Sonuç 25in üzerinde ise hafif kilolu, 30un üzerinde ise iman grubunda yer alyorsunuz demektir. Kilonuzu ve boyunuzu ölçecek ekipmannz yok ise herkesin evinde mezura var mezura ile belinizi ölçün sonuç kadnlar için 80 cm, erkekler için 94 cm üzerinde ise hafif kilolu, kadnlar için 88 cm, erkekler için 102 cm üzerinde ise iman grubundasnz demektir. dedi.

Ana Sayfaya Git