Diyetisyenden uyarı: Sağlık için yararlı bakteriyi arttırın

Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, insan bağırsaklarında yararlı ve zararlı olmak üzere 100 trilyon bakteri olduğunu, sağlıklı bir yaşam için yararlı olanların arttırılması gerektiğini söyledi.

Haberler 11.09.2017 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyestisyen Fadime Özgök enses, yararl bakterilerin çoalmasnn insan saln olumlu yönde etkilediini söyledi. Diyetisyen Fadime Özgök enses, bunun için sebzelerde hindiba, enginar, yerelmas, kukonmaz, kereviz, soan, sarmsak, prasa, domates, hardal bitkisi, meyvelerde ise elma, çilek, muz; kuru baklagillerden ise mercimek, kurufasülye ayrca keten tohumu, ceviz, badem tüketilebilebileceini söyledi. enses, öyle konutu:

Günümüzde barsaklarn salksz olmas artk sadece kabzlk deil birçok hastaln habercisi olduu aratrmalarla ortaya konulmaya balanmtr. Barsaklarmz salglad birçok hormon ve enzimlerle kendi kendini yönetebilen bir organ olarak kabul görmeye baland. Bu nedenle barsaklarmz salkl tutmak için yararl bakteri saysn arttrmak gerekiyor.

BR çOK HASTALIA Y GELYOR

Barsaklarn salkl olmasnn sadece ishal, gaz ikayetlerinin önüne geçmeyeceini bunun dnda çok ciddi hastal engelleyeceini belirten enses öyle konutu:

Baklk sisteminden deri hastalklarna, insülin direncine, kolon kanserine, özellikle çocuklarda astmdan alerjik reaksiyonlara kadar birçok hastaln temelinde barsaklarda yatan bozukluklar olduu ortaya konmaya balanmtr. Özellikle aratrmalar obezite, insülin direnci, karacier yalanmas gibi salk sorunlarnn barsak salyla ilgili olduunu ortaya koymaya balamtr. Bu yüzden bu gibi salk problemleri olanlarn mutlaka diyetlerini probiyotik ve prebiyotik açsndan zenginletirmeleri önerilmektedir. Biz uzmanlar olarak mutlaka posal beslenin önerisini yapmamzn temelinde barsak sal var.

Ana Sayfaya Git