"Diyette yapılan 5 hataya dikkat edin"

FAZLA kilolardan kalıcı olarak kurtulmanın ölçülü ve dengeli beslenmeyle mümkün olduğunu söyleyen Diyetisyen Ceysi Kazado, "Mideyi uzun süre aç bırakarak hızlı kilo verileceği düşüncesi birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Kişilerin diyette yapılan 5 hataya dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Haberler 06.07.2018 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyen Ceysi Kazado diyetteyken yaplan 5 hataya dikkat çekti. Kazado hatalar u sözlerle sralad:

ÖÜN ATLAMAK VE UZUN SÜREL Aç KALMAK

Öün atlamann kilo verme srasnda yaplan en zararl eylem olduunu söyleyen Diyetisyen Kazado, Vücudunuzu aç brakmayn. Hep söylerim önemli olan kilo vermek deil yadan kaybetmektir. Ne yazk ki uzun süreli açlklarda sadece kas ve su kayb gözlemleriz ve bu istenilen bir sonuç deildir. Metabolizma açl mide açlna benzemez, bu nedenle metabolizmann iyi çalmas için az az ve sk sk olacak ekilde beslenmemiz gerekmektedir. Sabah, öle ve akam gibi ana öünler ve her ana öünden 2-2,5 saat sonra mutlaka minik ara öünler tüketilmelidir diye konutu.

LIGHT ÜRÜNLERDEN SIKçA TÜKETMEK

Light ürünlerin de kalorisi olduunu hatrlatan Kazado, Light ürünlerin kalorisi dier besinlere göre daha az olmakla birlikte miktara dikkat etmeden tüketmek kilo aldrabilir. Ve ne yazk ki, light ürünleri tüketirsek asla içeriini incelememek aslnda yaptmz en büyük yanllardan bir tanesidir. çünkü light dahi olsa hazr paketli ürünlerin birçounda eker bulunmaktadr. Bu yüzden bu ürünleri snrszca tüketemeyiz, onlarn da porsiyon kontrolünü ayarlamamz gerekmektedir ifadelerini kulland.

BAKALARININ DYETLERN UYGULAMAK

Diyet listesinin kiinin salk durumuna göre deieceini ifade eden Kazado, Boy, kilo, ya gibi kriterlerine, beslenme alkanlklarna, ekonomik düzeyine, hareket düzeyine bal olarak deimektedir. Ayrca diyet listesinin kiiye göre güncellenmesi yani takibi gerekmektedir. Ne yazk ki internet gibi pek çok yerde verilen diyet listeleri ciddi enerji, vitamin, mineral kstlamalar olan programlardr. Metabolizmada çeitli sorunlara neden olan bu diyetlere bulaan insanlarn pek çou kilo vermeyi baarmaktadr ancak o kiloyu sudan kaybettikleri için verdikleri kilolar fazlasyla tekrar geri almaktadr. Unutmayn ki, diyet kiiye özgüdür. Bir bakasnn diyeti size uygun deildir dedi.

SU YERNE çAY, KAHVE TÜKETMEK

çay ve kahvenin vücutta bulunan suyu emdiini söyleyen Kazado, Gerekli miktarda su tüketimi vücutta ödem olumasn engellemektedir. Sindirim enzimlerinin çalmas için gerekli olan suyun yeterli miktarda tüketilmemesi, hem sindirim sistemini hem de metabolizmay yavalatmaktadr. Günlük su tüketiminin gerekenden az olmas, çay veya kahve tüketimin fazla olmas, vücudu susuz brakan, metabolizmay yavalatan ve ikinlie yani ödeme sebep olan etkenlerdendir. Bu yüzden canmz bir ey içmek istediinde ilk olarak çay, kahveye deil mutlaka suya yönelelim tavsiyesinde bulundu.

KARBONHDRAT TÜKETMEMEK

Vücudun karbonhidrata, yaa ve proteine ihtiyac olduunu belirten Kazado, Bunlardan herhangi birini tüketmemek tek tip beslenmeye yönelmek bizim için iyi olmayacaktr. Ve düünülenin aksine ekmek bizim için en kaliteli ve güzel karbonhidrat kaynadr. Siz de mutlaka diyetisyeninizin verdii porsiyonlarda ekmei beslenme listenizden çkartmayn. Tabi ki, bu ekmeklerin beyaz unlu olmamasna dikkat etmeliyiz dedi.

Ana Sayfaya Git