Diyetteyken motivasyonunuzu artırmanın ipuçları

Diyette önemli olan devamlılığını sağlayabilmek. Bunun için de motivasyonu yüksek tutmak ve ona göre bir diyet programı izlemek gerekiyor.

Haberler 23.01.2017 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyet önemli ve dikkatli yönetilmesi gereken bir süreç. Diyet yapan kiilerin diyete motive olmas ve diyet yapmay brakmamas gerekiyor. Bu nedenle uzmanlar diyet yapanlarn motivasyonunu artrmak için çeitli ipuçlar sunuyor. Siz de salkl beslenmeyi bir yaam biçimi haline getirecek önerileri dikkate alrsanz diyet yaparken zorlanmaz ve hedeflerinize kolayca ulaabilirsiniz. te diyetteyken motivasyonunuzu artracak yöntemler:

1. Kendinizi tanyn

Kendi bedenini ve saln tanyanlar kendilerine neyin iyi gelip gelmediini de bilir ve ona göre bir beslenme program olutururlar. Örnein, sindirim sistemini zorlayan yiyecekler yerine sistemi daha rahat çaltran ve lifli yiyecekler tercih etmek diyetinizi keyifle sürdürmenizi salar.

2. Hedefe odaklann

Diyet motivasyonunu artrmak için istediiniz kiloya odaklanmak ve kendinize gerçekçi hedefler belirlemek diyet sürecini sürdürülebilir klmanza yardm eder. 1 ayda 6 kilo vermek yerine 2 kilo vermeyi hedefleyerek küçük ama emin admlarla yol alabilirsiniz.

3. Ne yediinizi bir kenara not edin

Rejim süresini daha kolay hale getirmek gün boyu ne yediinizle dorudan ilgili. Her gün, gün içerisinde neler tükettiinizi not ederek tüm yedikleriniz hakknda fikir sahibi olabilir ve beslenme düzeninize neler ekleyip çkarmanz gerektiini görebilirsiniz.

4. Yeil çay için

Metabolizma hznz artrmak için günde en az 2 bardak yeil çay içebilir ve diyetinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Antioksidan etkisine sahip olan yeil çay ile ayrca kendinizi diyetteyken daha mutlu hissedebilirsiniz.

5. Egzersize önem verin

Diyet yaparken kendinizi en iyi hissedebileceiniz ey egzersiz yapmak. Spor hem daha hzl ve kolay bir ekilde vücudunuzu ekillendirmenize yardmc olur hem de kendinizi daha enerjik ve zinde hissetmenizi salar. Özellikle açk havada yaplan yürüyüler motivasyonunuzu artrmanza yardmc olur.

6. Ara öünlere arlk verin

Aç kalmadan zayflama yöntemlerinden biri de ara öünleri beslenme programna dahil etmek. Enerji veren ve besleyici ara öünler olan kuruyemi, yourt ve muz gibi gdalarla hem mutlu hissedebilir hem de kendinizi aç hissetmeden kilo verebilirsiniz.

7. Diyetisyene dann

Profesyonel bir destek almak için diyetisyen kontrolünde kilo vermek en salkl yollar arasnda. Haftalk beslenme ve hareket düzeninizi takip eden bir diyetisyenle diyet sürecine daha kolay konsantre olabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git