Diziler felaket!

Ruh sağlığı uzmanları, dizilerdeki psikologları yetersiz buluyor

Haberler 06.01.2021 - 06:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bilimleri Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öretim Üyesi Doç. Dr. Ekmel Geçer, Sakarya Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Dr. Öretim Üyesi Fatih Bal ile Ruh Sal Dernei Bakan Dr. Öretim Üyesi Ömer Akgül tarafndan Psikoloji dizileri, psikologlar ve terapi ile ilgili meslek algsna ilikin yaplan aratrmann ön sonuçlarnda önemli bulgular elde edildi.

Ruh Sal Derneinden yaplan açklamaya göre aratrma, son günlerde popüler olan psikolojik temal dizilerin ruh sal branlaryla ilgili algy nasl etkilediini incelemek amacyla yapld.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNsvWequOIt1MGTRtyQbzAFMSKu_nUlYpn_f69zGMfNn32JQ/viewform linki üzerinden aratrmaya katlan psikologlarn, dizilerin toplum ruh salna olumlu katks olmas beklenirken böyle bir durum yaanmadnn bulguland tespit edildi. Aratrmaya katlan yaklak 800 ruh sal uzmannn psikoloji dizilerinden ikayetçi olduu, dizi psikologlarn yetersiz bulduu belirlendi.

Ruh sal uzmanlar, dizilerdeki psikologlar yetersiz buluyor

Medyada artan psikoloji içerikli yapmlarla ilgili psikologlarn görülerinin alnd, bu yapmlar seyreden izleyicilerin terapi alma davranlarndaki deiimlerin sorguland ve terapi süreçlerindeki deiimlerin incelendii bu aratrmada ruh sal uzmanlar, dizileri tüm yönleriyle deerlendirdi.

Açklamada görülerine yer verilen Ruh Sal Dernei Bakan Dr. Öretim Üyesi Ömer Akgül, Dizilerdeki yanl uygulamalarn hem meslektalarmz hem de dananlarmz olumsuz etkilediini bulguladk. Tüm taraflarn, bu konular dikkatlice ilemesi gerekiyor. dedi.

Akgül, tüm taraflarn bu konular dikkatlice ilemesi gerektiini belirterek, Ruh Sal Derneinin ülkemize kazandrd psikoterapi video veri tabannda; dünyaca mehur terapi kuramlarnn duayenleri, kurucular ve yaayan en önemli temsilcilerinin psikoterapi seanslarna ait gerçek vakalarn terapi videolarnn yer ald platformda psikologlar gerçek terapiyi izleyebiliyorlar, üniversitede aldklar teorik bilgileri pekitirebiliyorlar. ifadelerini kulland.

PSKOLOJK DZLER, ETK LKELER POPÜLER KONULARA KURBAN ETMESN

Aratrmada görülerine bavurulan ruh sal uzmanlar ise psikolojik dizilerinin varlnn toplum ruh salnn güçlendirilmesi açsndan önemli bir faktör olduunu düünüyor. Uzmanlar, psikoloji dizilerinin varlndan memnun olmakla beraber sadece etik ilkelerin popüler unsurlara kurban edilmemesi gerektiini vurguluyor.

Aratrmaya ilikin dier sonuçlara https://ruhsagligidernegi.org/psikologlar-psikoloji-dizilerini-degerlendirdi/ linkinden ulalyor.

Ana Sayfaya Git