Doğal kozmetik!

Tunceli dağlarında topladığı bitkilerle doğal kozmetik ürünleri üretiyor

Haberler 07.07.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TUNCELde kimya mühendisi Semra Yeil, günlük kulland kimyasal madde katkl temizlik ve kozmetik ürünleri kendisinde alerjiye neden olunca, dalarda toplad bitkilerle doal kozmetik ürünleri üretti. Yeil, Hiçbir ekilde kimyasal madde kullanmyorum. Bitkileri kendim topluyor ve onlardan bitki özü elde ettikten sonra üretim aamasna geçerek sabun ve kremleri üretiyorum diye konutu.

Kimyasal katk maddeleri ile üretilen kozmetiklere alerjisi olan kimya mühendisi Semra Yeil, dalarda toplad bitkilerle doal kozmetik üretimi yapmaya balad.Yeil, Tuncelide, kurduu atölyede, cilt lekelerini ortadan kaldran, egzama ve daha birçok cilt hastalna iyi gelen bitki özlü sabun ve kremler üreterek insanlarn doal kozmetik ürünler kullanmasn hedefliyor.

Piyasada satlan kimyasal kozmetik ve temizlik ürünlerine kar alerjisi olduu için böyle bir giriimde bulunduunu anlatan Yeil, Doal kozmetik ürünlerini bulamyordum. Bulduklarmda da kimyasal maddeler bulunuyordu. Bu durum beni çok zorlad. Sürekli rahatszlandm. stanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinden mezun olduktan sonra, doal ve organik kozmetik ve temizlik maddeleri üretme karar aldm. Memleketimde bu ii yapmaya karar verdim. Tuncelide binlerce bitki türü var, özellikle çiçekli bitkiler. Ben de Tuncelinin dalarnda yetien bitki özlerinden birçok sabun çeidi ve krem çeidi üretmeyi baardm. Bu sabun ve kremler, doal ve organik olduu için vücuda birçok konuda yararl da oluyor dedi.

HçBR EKLDE KMYASAL MADDE KULLANMIYORUM

Tamamen doal ürünlerden elde edilen bitki özlerini kullandn anlatan Yeil, Asla atk ya kullanmam, zeytin ya kullanyorum. Hiçbir ekilde kimyasal madde kullanmyorum. Bitkileri kendim topluyor ve onlardan bitki özü elde ettikten sonra üretim aamasna geçerek sabun ve kremleri üretiyorum. Ürünlerimizi alanlar çok memnun kalyor. Ürünlerimizi özellikle kadnlar çok alyor. Kullananlar memnun kalnca çevresine öneriyorlar, özellikle yurt d ve stanbuldan çok talep var. Bizden kozmetik ürünü alanlar, evlerinde bir daha kimyasal içerikli hiçbir temizlik ürünü kullanmadklarn ve memnuniyetlerini belirtiyorlar diye konutu.

SABUNLAR, BRçOK DER HASTALIINA Y GELYOR

Ürettikleri bitki sabunlarnn birçok deri hastalna iyi geldiini belirten Semra Yeil, sözlerini öyle sürdürdü:

Ürettiimiz sabunlarn tamam organik. Hiçbir katk ve kimyasal madde yok. Mesela srgan otu ve biberiye özünden ürettiimiz sabun, saç ykamas ve bakmnda kullanlyor. Özellikle saç dökülmesine ve saç yalanmasna kar çok etkili ve faydaldr. Saç dökülmesini engelliyor. Keçi sütü ve baldan ürettiimiz sabunlar ise özellikle egzama ve sedef problemi olan vatandalarn sklkla tercih ettiidir. Cildi çok rahatlatyor ve nemlendiriyor. Özellikle kuru cilde sahip olanlarn kulland bir sabun. Kekik sabunumuz da çok talep ediliyor. Sabunun içinde kekik özü ve yapra bulunuyor, tamamen doal. Bu sabun antiseptik özellik tayor ve vücudu mikroplardan koruma özelliine sahip, yal ve sivilceli ciltlere çok iyi geliyor. Lavanta ve yöredeki kil topra ile ürettiimiz bir sabun çeidimiz var. Kil zaten deriyi çok iyi temizleyip koruyan maddeler içeriyor. çok eski yllardan beridir bu yörelerde kullanlr. Doal ortamda dalarda var olan kömürü kullanarak bunun içine en az 5 çeit bitki özü kartrarak siyah sabun ürettik. Tamamen doal ve vücuttaki deri lekelerini yok ediyor. Özellikle kadnlar bu sabunu çok fazla talep ediyor. Birçok kadn müterimiz vücutlarndaki lekelerin bu sabunu kullandktan sonra yok olduunu söylediler ve deriyi koruma özellii de var.

Yeil, yetkililere çarda bulunarak, kamu kurumlarnda kullanlan kimyasal ürünlerin kullanlmamas gerektiini de ifade ederek, Hastaneler, okullar ve dier kurumlarda bizim ürettiimiz doal ve organik sabunlar kullanrsa, hem insanlarmz zararl hastalklardan ve kimyasallardan korunur, hem de bize katk olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git