Doğru demleyin faydasını artırın!

Zengin C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu yapılan araştırmalarla da rüştünü ispatlıyor. Limonun 60 katı kadar fazla C vitamini içeren bitki, portakal ve mandalinaya da fark atıyor.

Haberler 01.02.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzman eyda Sla Bilgili, K aylarnda özellikle güçlü antioksidan yapsyla öne çkan kuburnunu doru demlediinizde ve kararnda tükettiinizde salnza birçok faydasn görmeniz mümkün. Günde iki fincan kuburnu çay ve bir yemek ka ekersiz kuburnu marmelad beslenme plannzn bir parças olmaldr diyor. Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzman eyda Sla Bilgili, bakl güçlendirmesinden dizdeki svy artrmaya kuburnunun öne çkan 9 faydasn anlatt, önemli uyarlar ve önerilerde bulundu.

* Baklk sistemini güçlendiriyor

Yapsnda bol miktarda bulunan C vitamini, polifenoller ve antioksidanlar sayesinde baklk sistemini güçlendiren kuburnu zengin vitamin ve minerallere sahip. Likopen ve A, B, E, K vitaminlerinin yan sra magnezyum, demir gibi deerli mineralleriyle vücut direncini artryor, sinir sisteminde, hücre yenilenmesinde fayda salyor. Yaplan aratrmalar, limonun 60 kat kadar fazla C vitamini içeren kuburnunun, mandalina ve portakala da fark attn ortaya koyuyor.

* Kabzl önlüyor

Ülkemizde her mevsim yetiebilen kuburnu, kabzlk ikayeti çekenler için doal bir ifa kayna. Birçok hastala fayda salayan kuburnunun içeriindeki pektin, laktasif etkiye sahip. Yani barsaklarn fazla çalmasndan ötürü ortaya çkacak ishal benzeri etki yaratyor. Böylece düzenli tüketildiinde kabzl gideriyor ve sindirimi kolaylatryor. Barsak parazitlerini düürüyor.

* Kötü kolesterolü düürüyor

Kandaki kötü kolesterolün düürülmesi ve iyi kolesterol seviyesinin yükseltilmesinde faydal olan kuburnu, bu sayede kalp ve damar hastalklarna kar koruyor. Kuburnunu çay olarak demleyip tüketebileceiniz gibi, ekersiz marmeladn yaparak da faydalanabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git