Doğum Sonrası Depresyon!

Zorlu gebelik döneminden sonra vücudun kendini toparlama zamanında ruhsal ve bedensel bazı değişiklikler meydana gelebilir. Bu durum kendiliğinden başlayıp yine kendiliğinden yok olabilir.

Haberler 21.05.2017 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan GÜNOLU

DYARBAKIR-9 ay süren zorlu süreç bitmi ve artk kucanzda hayatnzdaki en deerli varlk duruyor. Yakn ilgiye muhtaç olan bebekler ile ilgilenirken annelerin beslenme düzenleri deiir, enerji depolar boalr. Gün içinde youn bir halsizlik ve bitkinlik görülebilir. Bu durumun en önemli sonucu depresyon benzeri ruh hali yaamaktr. Hemen panik yapmayn ve sakin olun. Bir süre sonra bu halinizden eser kalmayacak.

SOSYAL ORTAMDAN UZAK KALMA

Annelikten önce çok sosyal bir hayatnz olabilir. hayat, arkadalar derken gün içinde belki evde bile durmuyordunuz. Artk devir deiti. Sürekli evde durmanz gerekiyor ve en yakn arkadalarnzla bile görüürken zorlanyorsunuz. Kendinizi yalnz hissedebilirsiniz. Ama aslnda hemen yannzda bir mücevher durmakta. Bu sorunlar büyütmeden arkanzda brakabilirsiniz.

YEMEK DÜZENNDE BOZULMA

Gün içinde bebei emzirme, uyutma derken kendinize vakit ayramayabilirsiniz. yi beslenmenin hem size hem de bebeinize yarar olacaktr. Yaknlarnzdan bu durumu takip etmelerini isteyebilirsiniz.

UYKUSUZLUK

Doumdan beri en son ne zaman öyle rahat bir uyku çektiniz bilmiyorsanz, bu durumu yaknlarnzla paylan. Gün içinde ksa da olsa kaliteli bir uykunun herkese faydas olacaktr. En çok da size

ODAKLANMA GÜçLÜÜ

Yukarda saydmz nedenlerden dolay kendinize ait bir zaman ayrmanz güçleecektir. Hayattaki amacnza ve hedefinize tekrar odaklanarak, bebeinizi bu dorultuda büyütmeye çabalayabilirsiniz. Bütün bu durumlarn geçici olduuna inann ve hayatnzn en güzel günlerinin tadna varn.

Ana Sayfaya Git