Doç. Dr. Ateş: Turkovac'ın güvenli olduğu saptandı

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, "Turkovac aşımızın, Coronavac ile yaptığımız Faz-2 çalışmasında hem güvenli olduğu saptandı hem de etkinlik noktasında olumlu verilerimiz var" dedi.

Haberler 15.10.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doç. Dr. hsan Ate, Turkovac asyla ilgili çalmalar hakknda bilgi verdi. Ate, daha önce iki doz Sinovac as yaptrm ve üzerinden 90 gün geçmi, Covid-19 geçirmemi kiilere hatrlatma dozu olarak 3üncü doz Turkovac yaplmas için çalmalara balandn belirterek, Gönüllümüz, gönüllülük kriterlerini tad takdirde bu ay kendi seçiyor. steyen gönüllümüze Coronavac, isteyen gönüllümüze de Turkovac yapyoruz. çalma yaklak 7 bin 400 kiilik bir çalma. ki kollu, 3 bin 700 Turkovac, 3 bin 700 Coronavac gönüllüsü dahil edeceiz. Dün itibariyle gönüllülerimizi almaya baladk. çok fazla gönüllü bavurusu var. u anda gönüllüleri kriterlere göre seçmeye baladk. An itibariyle 100ün üzerinde gönüllünün kriterlere uygun olduunu saptadk ve u anda alamaya balam bulunmaktayz. Faz-3 A çalmamza 41 merkezde baladk. Büyükehirlerimiz Ankara, stanbul, Adana, Gaziantep, Bursa dahil olmak üzere 41 merkezde Faz-3 A çalmalarmz yürüteceiz dedi.

8 BN K GÖNÜLLÜ OLMAK çN RANDEVU ALDI

Doç. Dr. Ate, Turkovac asnn yaygn olarak kullanlabilmesi için 3 bin gönüllüde güvenlik ve etkinlik verileri elde edildii takdirde acil kullanm onay ve sonrasnda rutin kullanmn alnabileceini söyledi. Ate, Salk Bakan Fahrettin Kocann sosyal medya paylam sonrasnda çok sayda gönüllünün 3üncü doz Turkovac as için randevu aldn ifade ederek, 3 bin gönüllüye ksa sürede ulaabiliriz gibi görüyoruz. u anda gönüllülerimiz Türkiye geneli bu çalmaya dahil olmak için e-Nabz ve ALO 184 üzerinden randevu alabiliyorlar. Sosya medya mecralaryla ann ksa süre içinde gönüllü saysna ulaacamz düünüyoruz. Dün bakan beyin tweeti sonrasnda 7-8 bin gönüllü oldu. Uygunluk açsndan deerlendiriyoruz. Bizim bu gönüllü saysna daha ksa zamanda ulaacamz tahmin ediyoruz. u anda Coronavac üzerine Turkovac hatrlatma doz çalmasn yapyoruz. Önümüzdeki hafta Biontech üzerinde Turkovacn hatrlatma dozuna etkin ve güvenliini inceleyeceimiz çalma balayacak diye konutu.

TURKOVAC AIMIZIN GÜVENL OLDUU SAPTANDI

Doç.Dr. Ate, ayrca Faz-2 B Coronavac Turkovac hatrlatma dozu çalmasn tamamladklarn kaydederek, 111 Turkovac ve 111 Coronavac gönüllüsü üzerinde bir çalmay tamamladk. Dün itibariyle birinci aydaki etkinlik verilerimizi son gönüllümüzün de antikor seviyesine bakarak etkinlik verilerimize ulatk. Bu Faz-2 B çalmamzn hem güvenlik verilerinin hem de etkinlik verilerinin olumlu olmas üzerine Faz-3 A çalmamza baladk. Buradan öyle bir müjde verebiliriz. Turkovac amzn Coronavac ile yaptmz Faz-2 çalmasnda hem güvenli olduu saptand hem de etkinlik noktasnda olumlu verilerimiz var. Karlatrma as olduu için Deltaya Alfaya ve orijinal Vuhan virüsüne kar antikor titrelerini inceledik. Baz parametrelerde çok daha iyi sonuçlar elde ettik, baz parametrelerde de benzer yantlar elde ettik ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git