Doç. Dr. Kurtaran: Bardağınıza attığınız buz amip yapabilir

Doç. Dr. Behice Kurtaran, serinlemek amacıyla su ve içeceklere atılan buzların amip hastalığına neden olabileceğini söyledi.

Haberler 18.06.2017 - 23:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Scaklarn artmasyla birlikte amip hastalyla ilgili uyarlarda bulunan Doç. Dr. Behice Kurtaran, bu dönemde özellikle çocuklarda karn ars ve ishal gibi ikayetlerin görülebileceini anlatt. Her ishalin amip olmadn belirten Doç. Dr. Kurtaran, Ancak baz virüsler amip kadar etkili olabiliyor. Buna dikkat edilmeli dedi.

HASTALIA KARI UYARDI

Klorlanmayan içme sular ve ellerin sk ykanmamasnn amip hastalna davetiye çkardn belirten Doç. Dr. Behice Kurtaran unlar söyledi:

Amip açsndan içilen sulara veya içeceklere konulan buz da risk tayabilir. Klorlanmayan sulardan hazrlanan buz parçasn içeceinize koyarsanz risk oluturabilir. Kirli ellerin temas ettii buzlar da amip hastalna neden olabilir. yi temizlenmeyen yeillikler de risklidir. Temizliinden emin olunmayan gdalardan ve içeceklerden uzak durulmal. Tuvalet sonras, yemek öncesi ellerin mutlaka ykanmas gerekir. Ykanmayan elle tutulan kap kolu bile hastalk bulatrabilir. Amip gibi hastalklar özellikle çocuklar da daha sk görülüyor. Baz ishal vakalarnda ilaç kullanmaya gerek olmayabiliyor ama amip gibi hastalklarda ilaç tedavisi mutlaka gerekiyor.

Ana Sayfaya Git