Doğal besinlerle kendinizi koruyun

Sonbaharın gelmesi ile birlikte havaların soğumaya başlaması ve mevsim geçişleri sırasında dengesizleşen hava durumu ile birlikte gelen ‘ne giyeceğimizi bilememe durumu’ yüzünden hastalığa yakalanma ihtimalimiz bu günlerde oldukça yükseldi.

Haberler 02.11.2016 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özellikle bu aylarda adaçaynn enfeksiyon ve iltihap durumlarnda mikroplarla savama özelliinden mutlaka faydalanmamz gerekiyor. Adaçay içerdii uçucu bileenler sayesinde baklk sistemini güçlendirip hastalklara kar korunmamza yardmc olacaktr. Güvenilir marka bir adaçayn kaynam suyun içinde 10 dakika kadar demlemeye brakp günde 3er fincan içmemiz baklk sistemimizi güçlendirecektir. Bitki çay olarak tüketmenin dnda adaçaynn gargara özelliini de unutmamak gerekir. çerek tüketmek daha fazla yarar salayacaktr fakat tadn sevmeyen veya içmekte zorlananlar adaçay ile gargara da yapabilirler.

Baln mikrop öldürücü özelliinden yararlann!

K boyunca tüketeceimiz bitki çaylarnn içine eker yerine bal koyabiliriz. Bu sayede baln sahip olduu anti-inflamatuar etkiden faydalanmann yan sra bitki çaylarnn antioksidan özelliklerini ciddi derecede artrm olacaz. Yalnz baln da bir çeit eker olduunu unutmamal, her fincana maksimum 1 tatl ka eklemeliyiz.

Zencefil ve karanfil ikilisi ile kendi pastilinizi yapn!

eker ya da glikoz urubu içeren pastil ürünlerini kullanmak yerine kendi hazrlayacanz pastilleri hem souk algnl durumunda hem de korunma yöntemi olarak kullanabilirsiniz.

Ev yapm boaz pastili tarifi

Malzemeler;

1 çay barda su

1 tatl ka limon suyu

2 yemek ka bal

1 tatl ka toz zencefil

1/2 tatl ka toz karanfil

Hazrlan

Tencereye sras ile su, limon suyu, bal, zencefil ve karanfili koyun. 15-20 dakika kartrarak kaynatn. Atei söndürün ve urup kvamna gelene kadar bekletin. Karm frn kabna minik parçalar halinde brakn. 30 dakika soumasn bekleyin. Pastilimiz hazr.

C vitamini tüketimi çok önemli!

Bildiimiz üzere C vitamini depo edilememekte ve her gün belli miktarlarda tüketimi gerekmektedir. Özellikle sonbahar aylarnda yeterli miktarda C vitamini alm hastalklar büyük oranda engellemektedir. Hazr mevsimi gelmiken, günlük tüketmemiz gereken 2-3 adet meyveyi C vitamini yüksek olan portakal, mandalina gibi turunçgillerden tercih etmemiz baklk sistemimizi güçlendirmeye katk salayacaktr. Bu srada önemli bir detay atlamamak gerekir, en çok yaplan yanllardan biri olan meyvelerin suyunu içerek tüketmek hem kalori dengesi hem de vitamin mineral içerii açsndan yanl bir tercih olacaktr. Meyveleri posas ile birlikte tüketmeye özen göstermeliyiz.

Bunlarn yan sra ciddi bir C vitamini olan biber gerek baharat halinde yemeklerimizin içinde gerekse çi çarliston biber veya krmz kapya biber olarak öünlerimizin yannda bolca bulundurulmaldr.

C vitamini almn arttrmann bir baka yolu da gün içerisinde tüketeceimiz sular aromal olarak hazrlamak olacaktr. Su sürahimizin içine önceden koyup beklettiimiz taze nane, maydanoz, limon karm hem lezzetiyle su tüketimini artracak hem de baklk sistemimizi kuvvetlendirip sonbahar aylarnda yavalayan metabolizmamz canlandran bir kür olacaktr.

K çay tarifi

Malzemeler;

* 1 tutam adaçay

* 1 tutam hlamur

* 8-10 adet karabiber

* 1 tatl ka bal

Hazrlan

Adaçay, hlamur, zencefil, 8-10 tane karabiberi bir demlie ekleyip üzerine kaynar su ilave edin ve demlemeye brakn. Demlenen k çaynz bal ile tatlandrn.

Ana Sayfaya Git