Doğru beslenmek sanıldığı kadar zor değil

Düşünülenin aksine doğru beslenmek zor değil, bir o kadar kolaydır. Zor olan şey doğru besinleri ve içecekleri seçebilmek ve alışkanlık edinebilmektir. Kişi kilo kaybetmek için göstereceği azmi aynı zamanda alışkanlıklarını ve tercihlerini değiştirmek için de kullanmalıdır.

Haberler 02.10.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyen Nazl Acar, doru beslenme için odaklanlmas gereken 3 basamak hakknda u bilgileri verdi:

1. GÜNLÜK ALINAN KALOR MKTARINA DKKAT EDN

Yenilen besinlerin kalorileri, günlük alnan kalori üzerinde etkili olduundan bu basamak son derece önemlidir. Her yiyecein kalorisi saylarak bo enerji almak yerine; besin öeleri açsndan dengeli ve düük kalorili besinler tercih edilmelidir. Alnan enerji miktarnn azaltlmas kilo kontrolü yönünden bir kazançtr. Kiilerin dikkat etmesi gereken nokta alnan kalorinin dalm ve aktif olmasdr. Yaplan yanllardan biri salkl yemek diye porsiyonlarn arttrlmasdr. Salkl yiyecekler kalorisiz deildir. Küçük porsiyonlar, salkl besin tercihi kilo kaybna ve kilo korumaya yardmc olur.

2. çETLLE ODAKLANIN

Tek tip beslenmek yerine besin çeitliliine önem verilmelidir. Salkl tabak modeli düünülerek ana öünlerde tüm besin gruplarna yer verilmelidir. Et grubu, sebze grubu, süt grubu ve tahl grubu birlikte tüketildiinde hem dengeli bir öün olaca gibi hem de enerjisi tek yönlü beslenemeye göre daha az olacaktr.

3. YALAR HAKKINDA NE BLYORSUN?

Kalp sal için doymu ya ve trans yadan uzak durmalsnz. Sofralarnzda zeytinyana veya fndk yana öncelik vermelisiniz. Yemeklerinizi salkl yalar ile yapacak olsanz da kullanlan ya miktarna dikkat edilmelidir.

Ana Sayfaya Git