Doğru nefes alabilmek!

Nefes koçu Derya Yarkın: Doğru nefes tekniği çocuklarda odaklanmayı sağlayabilir

Haberler 13.08.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemi sonras okula uyum sürecinde birçok örencinin derslere odaklanma ve okula adaptasyon konusunda problem yaayabileceini belirten nefes koçu Derya Yarkn, Ebeveynler çocuklarna günde 20 dakika ayrarak, doru nefes tekniiyle dikkat eksiklii ve konsantrasyon bozukluunu engelleyebilir, ders ve ders d odaklanmay salayabilirler dedi.

Haftada bir düzenli nefes terapisinin çocuklarda olumlu sonuçlar ortaya çkaracan söyleyen Yarkn, Özellikle korku, kayg, uyku problemi, huzursuzluk, odaklanma problemi, panik, iletiimde baarszlk, huzursuzluk, öfke, içe kapanklk, özgüven eksiklii, ifade problemi, kar cinsten kaçma, takntl olma hali durumlar görülen çocuklar ile haftada bir düzenli olarak mutlaka doru nefes terapisi yaplmal diye konutu.

çOCUKLARIN OYUN ALANLARI KISITLANDI

Pandeminin neden olduu olumsuz duygulardan çocuklarn çok daha fazla etkilendiini ifade eden Yarkn, çocuklar açsndan bakldnda bu duruma uyum salamak daha zor oldu. çocuklarn bir anda tüm düzenleri deiti, oyun alanlar kstland, eitim ve öretim ekilleri deiti, arkadalaryla görümeleri yasakland, özgürlükleri kstland. çocuklar, sevdikleri tüm aktivitelerden uzak kaldlar. Bu durum onlar da kayg, korku, sabrszlk, öfke gibi birçok duyguyla tantrd ifadelerini kulland. Yarkn, doru nefes çalmasnn ruhsal ve bedensel salk üzerindeki olumlu etkisine vurgu yapt.

Ana Sayfaya Git