Döner sermaye sistemi değişmeli

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, döner sermaye sisteminin miladını doldurduğunu belirterek, köklü değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

Haberler 06.12.2019 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk-Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, döner sermaye sistemi ile ilgili açklamalarda bulundu. Sistemin miladn doldurduunu vurgulayan Ensariolu, salk tesislerinin çounun artk döner sermaye ödeyemez duruma geldiini ifade etti.

DÖER SERMAYE SSTEM

Ensariolu, Döner sermaye artk dönmüyor. Salkta bugün itibar ile gelinen noktada salk çalanlarnn i yükü sürekli

artmasna ramen salk tesislerinin çou döner sermaye ödeyemez hale gelmitir. Miladn dolduran mevcut döner sermaye yönetmelii bir an önce deimeli. Hakkaniyetten uzak bir döner sermaye sistemi salkta dönüümün mimarlar olan salk çalanlarnn i barn zedeler duruma gelmitir. Salk-Sen olarak salk çalanlar için ayrcalk deil adalet istiyoruz. Döner sermayedeki adaletsizliin ortadan kaldrlmas, daha adil ve hakkaniyetli bir sistemin ina edilmesi için mücadele ettiimizin ve edeceimizin bilinmesini isteriz. Salk ve sosyal hizmet çalanlar çalma artlarnn zorunluuna ramen mesleklerini icra ederken insani deerleri yüksek bir fedakarlk örnei göstermektedir. Ayn fedakarlk salk ve sosyal hizmet çalanlarnn ekonomik ve özlük haklarnn iyiletirilmesi hususunda da gösterilmelidir.

çALIMA BARII SALANMALI

Salk-Sen Genel Merkezimiz tarafndan daha adil ve hakkaniyetli bir döner sermaye modeli Salk Bakanlmza iletilmi ve de takibi yaplmaktadr. çok zor artlarda ve fedakarca görev yapan salk çalanlarmzn hak ettikleri döne sermaye ücretlerini alabilmeleri için gerekli düzenlemeler bir an önce yaplarak hayata geçirilmelidir. Döner sermayenin zerresi kalmamtr, bununla birlikte salk kurulularndaki çalan kardelerimizin arasnda çalma barn bozmutur. Amacmz gece gündüz demeden fedakarca çalan salk çalanlarnn hak ettii döner sermayeden Bakanlmzca bir an önce acil bir ekilde buna bir çözüm üretip döner sermayenin bir an önce sil batan yaplandrlmasdr. çalanlarmzn emeinin karl verilmeli. Döner sermaye yalnzca ismi kalm, çalana katk sunmuyor. Bir an önce köklü bir çözüm üretilmeli dedi.

Ana Sayfaya Git