Doya doya yiyerek zayıflayın

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Baldede, aç kalarak kilo vermeye çalışanların sorunlarla karşılaşabileceğini belirterek, diyet yapacakların uzmanlara danışmasını önerdi.

Haberler 22.01.2018 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Diyetisyen Tuba Baldede, aç kalnarak yaplan diyetlerin yanl olduunu söyleyerek, Yaplan yanllardan en büyüü de aslnda aç kalarak diyet yapmak. Vücut çok az beslenildiinde ya da hiç beslenilmedii zaman, bir süre sonra kendi yapsndan bu ihtiyac karlayacaktr. Bu da tartda bir düüe neden olacaktr. Bu düü ilk önce bizi mutlu edecektir ama daha sonra mutsuz bir sona neden olacaktr. Bu kaçnlmazdr çünkü ilk önce verdiimiz kilolar sonrasnda fazlasyla geri dönecektir. Bunu yaayan hastalarmz biliyor. Biz aç kalarak bir nevi vücudu Survivora sokmu oluyoruz. Yani vücuda az besin geldii zaman vücut ben bunu depolamalym diye düünüyor. Gelen az besini ya olarak depolama balyor. Böylece hem ya oranmz artyor hem de metabolizmamz yavalamaya balyor. Aslnda en kötü durumlardan biri de metabolizmann yavalamas. çünkü metabolizma yavaladktan sonra siz kilo almna açk duruma geliyorsunuz. Yani vücut o dönemde gelen besinler az geldii için kendi hzn düürüyor ve sonrasnda siz normal beslenme düzeyine geçtiiniz zaman ayn metabolizma hznz olmad için kilo almaya balyorsunuz. Bunlar zaten sözde zayflama diyetleri olarak adlandryoruz. çünkü aç kalnarak diyet olmaz. Doru bir diyet sizi doyurucu ve salk problemi yaatmayan bir diyet olur. çünkü biz diyetlerimizi kan tahlillerine, kiinin vücut yapsna, ya kas oranna, boyu, ya hatta yaam tarzna göre ayarlyoruz. O yüzden diyet kiiye özeldir ifadelerini kulland.

Diyet kiiye özeldir

Diyet yapacak kiilerin uzmanlara danmas gerektiini kaydeden Diyetisyen Baldede, Sözde zayflama diyetlerinde yani obezite gittikçe artyor ve bu kilo verme konusuna rabette gittikçe artyor. Bu ii uzman da yapyor uzman olmayanda yapyor maalesef. O yüzden internet üzerinde bir sürü yanl diyetler var. Tek öün diyetleri, bir elma iki yourt yiyin gibi diyetleri var. Bunlar çok yanl. çünkü kilo vermek bir yana salmzdan olabiliriz. Bizim için tüm deerler önemli. Bir bayan geldii zaman demir eksiklii varsa ona uygun besinler gerekirse takviye edilmesi çok önemli. Dier türlü internet çktsndan alabileceiniz bir diyetin hiçbir geçerlilii yoktur. çünkü diyet kiiye özeldir. Benim önerim sadece diyetisyene gitmeniz. çünkü biz sadece bunun eitimini alyoruz ve diyetleri size göre yazyoruz. Dier türlü yapld zaman salk problemi yan sra baarszlk hissi geliyor. Artk gelen hastalarmz, dananlarmz birçok kiiye gitmi ve artk ruhen yorgun oluyorlar. Baarsz olan siz deilsiniz, baarsz olan diyet. çünkü uzman tarafndan yaplmad zaman baarsz olmas kaçnlmaz. Benim tavsiyem bir beslenme uzmanna gitmeniz. çünkü dier türlü yapacanz diyetler hem zayflamanza engel olacaktr hem de salnza engel olacaktr diye konutu.

Ar diyetler ataklara da neden olabilir

Yaplan yanl diyetlerin baz sorunlara neden olabileceini dile getiren Baldede öyle konutu:

Yapacanz ar diyetler, az besin tüketerek yapacanz diyetler ataklara da neden olabilir. Ataklar insülin direncinin dümesi sonucu oluuyor. Yani eker dengemiz bozuluyor ve bir süre sonra kendinizi bir tatlnn banda bulabiliyorsunuz. Bu yönden de çok önemli. çünkü diyet size göre olmad için ve eker dengenizi salayamad için sizde baarszlk hissedip kendinizi yemein banda bulup tekrardan çok fazla kilo alyorsunuz. Bunlarn sebebi diyetin size, sizin kilonuza ait olmamasndan kaynaklanyor.

Ana Sayfaya Git