DÜ’de Emzirme Haftası etkinlikleri

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla yenidoğan ve kadın doğum klinikleri ziyaret edildi.

Haberler 07.10.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesinde Emzirme Haftas etkinlikleri kapsamnda anne sütü ve emzirmenin önemi hakknda farkndalk oluturmak amacyla yenidoan ve kadn doum klinikleri ziyaret edildi.

DÜ Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda ve beraberindekiler, Emzirme Haftas etkinlikleri kapsamnda yenidoan ve kadn doum kliniklerini ziyaret etti. Burada konuan Bahekim Akda, anne ve bebek dostu hastane olarak kliniklerinde anne ve gebelere anne sütünün önemini anlatarak bu konuda farkndalk oluturmaya çaltklarn söyledi. Prof. Dr. Akda, Unutulmamaldr ki anne sütü yeni doan bebek için en iyi, en doal besindir. Bata beslenme olmak üzere bebek ve anneye salk, baklk, geliimsel yönden pek çok faydas vardr. Her zaman taze ve mikropsuzdur, daima hazrdr, bedavadr, özel harcama gerektirmez. Bebekle anne arasnda özel bir sevgi ba kurulmasn salar, sindirimi kolaydr. lk az sütü bebei hastalklardan korur ilk asdr. lk 6 ay sadece anne sütüyle emzirmeye devam edilmelidir dedi.

Ana Sayfaya Git