DÜ'de meme cerrahi polikliniği hizmete girdi

Dicle Üniversitesinde (DÜ), bölgede ilk defa meme cerrahi polikliniği hizmete girdi.

Haberler 20.01.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde bir ilk DÜ tarafndan gerçekletirildi. DÜde, meme cerrahi poliklinii faaliyete girdi. Açla DÜ Hastanesi Bahekim Prof. Dr. Mehmet Akda, Tip Fakültesi Genel Cerrahi Öretim Üyesi Prof. Dr. Sadullah Girgin ve Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Caffer Gülolu katld.

Açlta konuan DÜ Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, bugünden itibaren meme cerrahi polikliniinin hizmete girdiini söyledi. Bahekim Prof. Dr. Akda, Bilindii gibi dünyada da Türkiyede de birçok tümör hastalklar olduu gibi meme hastalklar da özellikle bayanlarda gün geçtikçe artmaktadr. Bölgemizde de çok ciddi bir oranla artm, hemen her 10 kiiden biri meme tümörü olarak polikliniimize bavurmaktadr. Dolaysyla bu kadar skl artan hastalkta genel cerrahi birimimizden özellikle onlarn destekleriyle bir meme hastalklar polikliniini kurma ihtiyac dodu ve bugün itibari ile açm bulunmaktayz. Bölgemize ve ülkemize hayrl uurlu olsun dedi.

Tip Fakültesi Genel Cerrahi Öretim Üyesi Prof. Dr. Sadullah Girgin ise meme cerrahi polikliniinin bölgede ilk defa DÜde açlmasndan dolay mutlu olduklarn söyledi. Prof. Dr. Girgin, Meme kanseri dünyada ve ülkemizde kadnlar arasnda en sk görünen kanser olup, kanserden ölüm sebebi açsndan birinci sradadr. Avrupada yüzde 12.2, ülkemizde de yüzde 10. Bir kadnn yaam boyunca meme kanseri olma riskini düünürsek toplumda ne kadar sk olduunu görmü olacaz. Bu hastalkta en önemli adm, hasta olup tedavi etmek çok önemli ama tarama ve çok erken evrede tany koymaktr. Kanserden deil geç kalmaktan korkmalyz, dolaysyla taramalara farkndalk oluturmaya çalmalyz. Böyle bir hastalkta eskiden tan konulduunda kiiler memelerinin kesileceini düünüyorlard. Güncel tp ile artk hastalarmz memesiz deil ameliyatlardan memeyle çkyor. Bu kadar gelimi ve baar ans yüksek olan bir hastalk gurubunda bu hastalara yönelik polikliniimiz açlmasnda ve bölgede ilk olmas itibari ile oldukça mutlu, sevinçli ve gururluyuz diye konutu.

Ana Sayfaya Git