Dünya Yürüyüş Günü'nde 10 bin adım attılar

Mardin'de Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılanlar 10 bin adım attı.

Haberler 04.10.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnca, Dünya Yürüyü Günü dolaysyla Mardin 21 Kasm ehir Stadyumunda Saln çin Hareket Et temal yürüyü yapld.

Her gün 10 bin adm slogan ve pankartlaryla stat içinde gerçekletirilen yürüyüe örenciler, salk çalanlar ve vatandalar ilgi gösterdi.

Statta uzmanlar eliinde fiziksel aktivite yaplrken, çocuklara yönelik de çuval yarmas ve halat çekme oyunu düzenlendi. Daha sonra yarmada dereceye giren çocuklara çeitli hediyeler verildi.

Mardin l Salk Müdürü Saffet Yavuz, yürüyü ardndan yapt açklamada, stanbul Bahçelievlerde özel bir hastanede çalan meslektalar Fikret Hacosmana yönelik silahl saldrdan duyduu üzüntüyü dile getirerek, hayatn kaybeden meslektalarnn ailesine ve tüm salk çalanlarna sabr diledi.

Düzenlenen yürüün önemine deinen Yavuz, Biz halkmza fiziksel aktivitenin, hareketli yaamn öneminden bahsediyoruz. Salk Bakanl ve l Müdürlüü olarak vatandalarmzn doru beslenme alkanlklaryla beraber hareketli yaam ve fiziksel aktiviteyi benimsemelerini arzuluyoruz. dedi.

Her an her yerde obeziteyle mücadele içerisinde olduklarn vurgulayan Yavuz, Dünyadaki ölümlerin en çok nedeni kronik hastalklar. Bunlarn en büyük etkenlerinden biri de obezite. Obezite ile mücadele etmenin en güzel yönü sürekli hareket halinde olmak. Bu anlamda halkmzn bilinçlendirilmesi için bugün bu etkinlii düzenledik. ifadelerini kulland.

Yürüyüe katlan örencilerden Münire Yonat, ilk defa böyle bir etkinlikte yer aldn belirterek, çok mutlu olduunu söyledi.

Yonat, Salmz için burada yürüdük. Bu yarma ve etkinlii düzenleyen herkese çok teekkür ederim. diye konutu.

Etkinlikte l Salk Müdürlüüne bal salkl yaam araçlarnda vatandalara beden kitle indeksi ölçümü yapld ve diyetisyen tarafndan salkl beslenme konusunda bilgiler verildi.

Yürüyüe katlanlara az ve di sal seti, elma, su ve Mardin Büyükehir Belediyesi tarafndan taze sklm meyve suyu datld.

Ana Sayfaya Git