Düzenli egzersiz pandemi kaynaklı kaygıyı azaltıyor

Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Çetinkaya Öneş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde evde geçirilen süre boyunca düzenli egzersiz yapmanın sağlıklı yaşam için önemli bir strateji olduğunu bildirdi.

Haberler 04.05.2020 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öne, güçlü baklk için düzenli egzersizin önemine dikkat çekti.

Koronavirüs ile mücadelenin en önemli parças olan evde kalma süresinde yaplacak egzersizlerin hem direnci artraca hem de hareketsizlik nedeniyle oluabilecek çeitli salk problemlerini azaltacan vurgulayan Öne, her gün düzenli olarak 30 dakika egzersiz yaplmasnn saln korunmasnda önem tadn söyledi.

Öne, özellikle hafif ve orta iddette egzersizlerin bakla olumlu etkiler yaptnn çeitli çalmalarda gösterildiini ifade ederek, Egzersiz, kronik hastalklara kar koruyucu olarak yaam kalitesini artrr. Ayn zamanda egzersiz kaygy da azaltarak gevemeye fayda salar. Düzenli fiziksel aktiviteyi sürdürmek ve ev ortamnda rutin olarak egzersiz yapmak, koronavirüs krizi srasnda salkl yaam için önemli bir stratejidir. diye konutu.

Egzersiz yapmann gevemeye yardmc olacandan kayg seviyesini de azaltacan aktaran Öne, evde solunum egzersizleri, yürüyü ve ev ileri gibi hafif iddette egzersizlerin rutin olarak düzenli yaplmasnn hem bedensel hem de ruhsal sal için faydal olacan söyledi.

EGZERSZ YAPILIRKEN ODA Y HAVALANDIRILMALI.

Prof. Dr. Öne, egzersiz yaparken göüs üzerinde ar, çarpnt, ba dönmesi gibi durumlarda doktora danlmas gerektiine iaret etti.

Bu dönemde çocuklarn ev içinde aktivitelere yönlendirilmesinin de önemli olduunu dile getiren Öne, Hareketsizlik özellikle kemik geliiminin hzl olduu ergenlik döneminde doruk kemik kütlesinin negatif olarak etkileyerek ileri dönemde osteoporoza yatknlk oluturabilir. O nedenle çocuklar için kemik younluunu desteklemek açsndan ev içinde yaplan ip atlama, sçrama ve esneme egzersizleri çok faydaldr. bilgisini paylat.

Ana Sayfaya Git