Düzenli Göz Muayeneleri Hayat Kurtarabilir

Araştırmalar, her yıl tüm dünyada milyonlarda insanın önlenebilir sebeplerden dolayı görme yetilerini kaybettiğini ortaya koyuyor.

Haberler 08.04.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nurdan AAR

DYARBAKIR-Dünya Salk Günü vesilesiyle, rutin göz muayeneleri sayesinde önlenebilir görme kayplarnn önlenmesinin yan sra, kanser, beyin tümörü, tiroit ve yüksek tansiyonun da aralarnda bulunduu pek çok hastaln tehis edilebileceini söyleyen Prof. Dr. Tayfun Bavbek kapsaml göz muayenelerini düzenli olarak gerçekletirmenin önemi ve bu sayede önlenebilecek rahatszlklar ile ilgili önemli bilgiler veriyor.

Ciddi hastalklar gözden tehis edilebiliyor

Göz muayeneleri sayesinde, gözlerde oluabilecek rahatszlklara ek olarak, hayati tehlike yaratan farkl hastalklarn da ilk belirtilerinin gözlemlenebildiini belirten Prof. Dr. Tayfun Bavbek, Rutin olarak gerçekletirilen göz muayeneleri srasnda fark edilebilecek pek çok hastaln tehisi ve ardndan doru branlara yaplacak yönlendirmeler, özellikle kanser hastalarnda hayati önem tayabiliyor. Göz muayeneleri sayesinde; yüksek kolestrol, tümörler, tiroit, yüksek tansiyon, diyabet, kanser türleri, AIDS, MS, alzheimer, parkinson ve baklk sistemini olumsuz olarak etkileyebilecek pek çok farkl rahatszln ilk belirtilerini tespit edebilmek mümkün ifadelerini kullanyor.

Erken tehis ile körlük önlenebilir

Rutin göz muayeneleri ile önemli rahatszlklara tehis konulmasnn yan sra, örenme yetisinin %85ini salayan gözleri tehdit eden görme rahatszlklarnn da önemli olduunu belirten, Göz muayenelerinden istenilen sonucu alnabilmesi için hastalarn, muayenenin yapld merkezde göz sal konusunda en yeni teknoloji ve tekniklerin kullanldndan ve hekimlerin tecrübeli olduundan emin olmalar gerekmektedir. Kapsaml bir göz muayenesi en az 30 dakika sürer. Bu muayenede; görme keskinlii testi, gözlük muayenesi, göz kapaklarnn ve göz kaslarnn muayenesi, göz tansiyonu ölçümü, biomikroskobik muayene ve göz gibi kontrollerinin gerçekletirilmesi gerekmektedir. Tüm bu farkl aamalar sayesinde hem gözde hem de vücudun farkl bölgelerinde oluabilecek rahatszlklar tespit edilerek hastalar gerekli tedavilere yönlendirilebilirler diyerek sözlerini tamamlyor.

Göz Muayenesinin Aamalar

Göz Keskinlii Deerlendirilmesi

Göz Kapa ve Göz Hareket Testi

Ön Segment Muayenesi

Göz Tansiyonu Deerlendirmesi

Damlal Muayene

Göz Dibi Muayenesi

Ana Sayfaya Git