Düzenli Süt Tüketimi Hipertansiyonu Dengeliyor

Uzmanlar, her yaşta süt içerek kalp sağlığını yakından ilgilendiren hipertansiyonun önlenebileceğini, hipertansiyonu kontrol altında tutmak için günde iki bardak süt içilmesi gerektiğini vurguluyor.

Haberler 04.07.2018 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük yatan itibaren düzenli olarak süt tüketilmesinin ilerleyen yalarda ortaya çkan kalp hastalklarnn önlenmesinde etkili olduu belirtiliyor. Uzmanlar, sütün içerisinde kan basncnn düürülmesinde etkili olan protein, kalsiyum, fosfor gibi besin öelerinin bulunduunu vurguluyor. Sütün bu özellii ile hipertansiyonu dengede tutarak olas kalp hastalklar riskini de azaltt ifade ediliyor.

Hipertansiyonu Dengeliyor

Prof. Dr. Neriman nanç, süt tüketiminin hipertansiyonu ve kalp saln dorudan olumlu etkilediini söyledi. nanç, Her gün yeterli miktarda süt içerek kalbin i yükünü artran ve atar damarlara zarar veren hipertansiyondan korunmak mümkün. Hipertansiyon zaman içinde özellikle kalp, böbrek, göz ve beyine kan götüren atar damarlarda hasar olumasna neden olmaktadr. Özellikle tansiyon hastalar bata olmak üzere, ya ne olursa olsun herkesin düzenli olarak 2 bardak salkl süt içerek tansiyonlarn dengelemesi mümkün eklinde konutu.

Hipertansiyonun inme, kalp krizi ve böbrek yetersizliinin önemli kilit nedenlerinden biri olduunu da kaydeden nanç, Süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyumun alm azaldkça arteriyel kan basnc artarak hipertansiyona neden olmaktadr. Bu nedenle kalsiyum tüketiminin artrlmas gerekmektedir. Kalsiyum ve fosfor açsndan en zengin besin de süt ve süt ürünleridir dedi.

Kan basncndaki yükselmenin yllarca belirti vermeden sinsice ilerleyebileceine de dikkat çeken nanç, bu durumun uzun vadede kalp, böbrek, göz ve beyin damarlarna kalc hasarlar verebileceinin altn çizdi.

Ana Sayfaya Git