Ebeveynlere çocuklar için pratik beslenme önerisi

18 milyon öğrenci ve bir milyonu aşkın öğretmen 2018 – 2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ders başı yaptı. Çocukların sağlıklı büyümelerini ve okul dönemindeki başarılarını etkileyen en önemli faktörlerden birisinin beslenme olduğunu belirten Diyetisyen Halime Pulat Demir, ebeveynlere çocuklar için pratik beslenme önerilerinde bulundu.

Haberler 20.09.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

18 milyon örenci ve bir milyonu akn öretmen 2018 2019 eitim öretim ylnn balamasyla ders ba yapt. çocuklarn salkl büyümelerini ve okul dönemindeki baarlarn etkileyen en önemli faktörlerden birisinin beslenme olduunu belirten Diyetisyen Halime Pulat Demir, ebeveynlere çocuklar için pratik beslenme önerilerinde bulundu.

Salkl beslenme alkanlklarnn çocukluk çanda gelitiine vurgu yapan Diyetisyen Halime Pulat Demir, çocuklarmz anne ve babalarn örnek aldndan, salkl nesiller yetimesi için öncelikle ebeveynlerin salkl beslenmesi gerektiini unutmamamz gerekiyor ifadelerini kulland.

çOCUKLARA SALIKLI SEçENEKLER SUNUN

Güne iyi balamak ve dersleri iyi dinlemek için evden çkmadan kahvalt yaplmasnn önemine deinen Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öretim Üyesi Halime Pulat Demir, Okulda kahvalt veriliyorsa çocuunuza evde minik bir attrmalk (1 bardak süt, 1 porsiyon meyve ve 2 ceviz gibi) verebiliriz. çocuklara salkl ara öün seçenei sunmamz gerekiyor. Bunlar evde hazrlanm sandviç, süt, ayran, taze veya kuru meyveler, fndk, ceviz gibi yal tohumlar olabilir. Unutmayalm ki biz çocuklarmza salkl seçenekler sunmazsak, onlar acknca salksz seçeneklere yönelecektir eklinde konutu.

PROTEN BÜYÜME çN GEREKL

Sabah, öle, akam düzenli üç ana öün ve aralarda salkl ara öünler tüketerek çocuklarn ayn saat dilimlerinde beslenmelerinin salanabilineceine deinen Demir, çocuklarmza sevdikleri besinleri dikkate alarak, salkl seçimler sunabiliriz. Süt, yourt, peynir grubu özellikle kalsiyum açsndan zengin. çocuklarmzn günde 2-3 porsiyon bu gruptan tüketmesi önemli. Et, tavuk, balk, yumurta, kurubaklagiller protein içeren besinlerdir. Protein çocuklarmzn büyümeleri için gereklidir. Bu gruptan çocuklarmzn 2-3 porsiyon tüketmesi gerekir. Eer evimizde et, tavuk, balk yoksa yumurta ve kurubaklagil (kurufasulye, nohut, mercimek gibi) tüketilmesi protein ihtiyacn karlayacaktr dedi.

SEBZELER VTAMN MNERAL VE POSA YÖNÜNDEN ZENGN

Ekmek, çorba, makarna ve dier tahllarn vücudun enerji kayna karbonhidrat bakmndan zengin olduunu dile getiren Demir, Kiiye göre deimekle birlikte günlük 6-9 porsiyon tüketilmelidir. Sebzeler ise vitaminler, mineraller ve posa yönünden zengindir. Farkl renkteki sebzelerden günlük 3-4 porsiyon tüketilmelidir. Meyveler; vitamin, mineral ve karbonhidrattan zengindir. Farkl renkte günde 2-3 porsiyon meyve tüketilmesi önerilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git