Egzama Tedavisinde Yeni Yöntem!

Egzama, ciltte kaşıntı, tahriş ve lekelerle ortaya çıkan bir cilt hastalığı olarak biliniyor. Sebebi kesin bilinmemekle beraber strese, cilt yapısına ve genetik faktörlere bağlı olarak da oluştuğu düşünülen egzama, Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde insanı etkiliyor.

Haberler 21.01.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kant, kzarklk ve döküntü ile belirti gösteren cilt hastal egzama için ilaçsz tedavi yöntemi olan su diyeti ise hastalara umut oluyor. Bu kapsamda egzama tedavisinde barsak sal ve su içmenin önemli etkisi olduunun altn çizen Kardiyoloji Uzman Dr. Hamit çelik, Vücutta biriken toksinlerin, ar metallerin ve atk maddelerin su diyetli ile vücuttan atlmas egzama problemine çözüm oluyor. Bu tedavinin özellii hastaya tüketebilecei bir besin ve susad kadar su içmesini öneriyoruz. Tedavi süreci 60 günde tamamlanyor dedi.

Rüzgarl havann etkisiyle nemini kaybeden cilt yaps çeitli hastalklara davetiye çkaryor. Bu problemlerin banda ise halk arasnda sk rastlanan bir cilt hastal olan egzama geliyor. Kant, kzarklk, döküntü ile kendini gösteren cilt hastal egzama tedavisinde, baklk sistemini destekleyici besinlerin tüketilmesi de önem tayor.

Bu kapsamda çeitli cilt hastalklarnn tedavisinde su diyetine bavurulmas gerektiini belirten Dr. Hamit çelik, Egzama, kronik hastalklarda olduu gibi tedavisi uzun süren bir cilt hastal olmakla beraber tedavi edilmediinde ciltte uzun süreli kant ve arlara sebep oluyor. Özellikle dirseklerde ve kollarda terleme bezlerinin az olmas, vücuttaki parazit ve mantarlarn cilt altnda birikmesine sebep oluyor. Bu sebeple su diyeti tedavisinde ki asl amacmz vücuttaki ar metallerin, toksinlerin, atk maddelerin, bakteri, parazit ve mantarlarn temizlenmesini salamak. Dolaysyla vücut arnyor, barsaklar rahatlyor ve organlarda fabrika ayarlarna geri dönüyor. Böylelikle ciltte oluan hasarlar da onarlyor diye belirtti.

SU VE BESN DENGES ÖNEML

Vücuda alnan besinlerin, d faktörlerin, giyilen kyafetlerinde egzamay tetikleyebileceini belirten Dr. Hamit çelik, Su hücreleri yenileyen, cildi besleyen, cildin nem dengesinin korunmasn salad için uyguladmz tedavi de, hastann içtii su miktar da önem tayor. Egzama tedavisinde vücuda alnan besinlere dikkat edilmesi gerektii için hastada herhangi bir komplikasyon oluturmayacak bir besin tüketmesini öneriyoruz. Bu besinler arasndan tek biri tüketiliyor. Diyette roka, dereotu, maydanoz, limonlu semizotu salatas, bal ya da sabah ölen akam olmak üzere bir adet hurma ya da zeytin yer alyor. Bu besinler arasnda paketli gda tüketimi yaplmamasn istiyoruz. Tedavi 60 gün sürüyor. 30. Günden itibaren vücutta ki egzama azalmaya balyor, 45. Günde ise egzama tamamen ortadan kalkyor diye belirtti.

Ana Sayfaya Git