Ellerimiz Artık Yaşımızı Gizliyor

Yaşlanmanın ilk görüldüğü yerlerden biri de eller. Hatta bazen yüzdeki belirtilerden bile daha çok dikkat çeker. Ciltte oluşan zayıflama ve gevşemeye yaşlılık veya güneş lekeleri de eklenince iyice dikkat çekici oluyor.

Haberler 26.01.2018 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

El srtndaki derinin, yüz derisinden çok daha ince olduu için daha kolay yprandn söyleyen Plastik, Estetik ve Rekonstriktüf Cerrahi Uzman Dr. Nuri Battal Tüm vücuda uygulanan estetik gençletirme ameliyatlarndan sonra genellikle eller ihmal edilir, ellerin bu görünümü kiinin yan ele verir. Son gelitirilen modern plastik cerrahi yöntemlerinin uygulanmas ile artk ellerde de gençlemeyi salamak mümkün diyor.

Yeni uygulamalar ile eller ya belli etmiyor

Ellerimiz yalanma belirtilerini en çok gösteren uzuvlarmzdr, çünkü güne , travma gibi pek çok fazla d etkene maruz kalr. Güne nlar ve yalanmann etkisi ile el üzerinde kahverengi lekeler oluur. Ayrca yalanma nedeniyle dokular zayflayp azald için el derisi altndaki ya dokusu eriyerek kemik yaplarn ciltten daha belirgin olmasna neden olur. Yalanmaya bal olarak dokularda kollajen liflerinde ve ya dokusu miktarnda azalma sonucu ciltte incelme, geveme, sarkma oluur. Bu tüm dokularda olduu gibi bu durum el cildi içinde geçerlidir. Ciltte oluan zayflama ve gevemeye bir de yllarca güne nlarna ve olumsuz etkilere sürekli maruz kalan el derisinde oluan yallk lekeleri veya güne lekeleri denilen renkli lekeler eklenir. Eskiden yüz ve vücut estetii yaptrm hastalar da eller ya belli ederdi. Yeni uygulamalar ile bu durum sorun olmaktan çkyor.

El Gençletirme Yöntemleri Nelerdir?

Kimyasal soyma: Retin A veya glikolik asit yani meyve asitleri içeren losyonlar veya kremler eller üzerine doktor kontrolünde seanslar halinde uygulanr. Bu tedavide eller üzerinde soyma ilemi yaplr. Bu tedavi tek seansta oluu kadar aralkl seanslarla yava yava da yaplabilir. Daha sonra verilen krem ve losyonlarla tedaviye devam edilir. Ancak bu asit uygulama sadece cildi biraz gençletirir fakat erimi dokular etkilemedii için ellerdeki kemikli görüntü tam düzelmez. Bunun için gereken hastalara doku enjeksiyonu yaplr.

Skleroterapi: çok ince inelerle damar içine girilerek eller üzerinde belirgin olan damarlar kapatc ilaçlarla kapatlr ve bu görünüm düzeltilir.

Mikrodermabrazyon: Mekanik olarak yüzeyel el cildi soyularak bulunan leke ve krklklar giderilir. Lazer ile benzer özellikler tar. Lokal anestezi ile yaplr.

CO2 veya Erbium Lazer: Karbondioksit veya erbium lazerleri ile el cildi üzerinde bulunan lekeler kesin olarak giderilir. Lokal anestezi ile yaplr.

Doku takviyesi: Ellerdeki cilt ve cilt alt ya dokusu yalanmaya bal olarak azalm gevemi ve derinin dolgunluu kaybolmutur. Sonuç olarak el srtnda damarlar belirginlemi ve kemikleri daha belirgin hale gelmitir. Yallk lekeleri lazer ile temizlendikten sonra vücudun çeitli yerlerinden alnan ya hücreleri eller üzerine cilt altna verilir. Buraya konulan ya hücrelerinin bir ksm yüzde 60-70i doal eleme ile eriyerek kaybolur. 6-8 aylk aralarla 2-4 seans kadar tekrarlanarak bunlarn kalc olarak burada yerlemeleri salanm olur.

Ana Sayfaya Git