Elma diş fırçası görevi görüyor

Diyetisyen Dilan Tarhan, elmanın insan vücuduna birçok faydasının olduğunu belirterek, diş etlerini güçlendirdiğini, dişlerin beyaz kalmasını sağladığını, diyabete yakalanma riskini azalttığını ve kalp sağlığının üzerinde olumlu etkisi olduğunu ifade etti.

Haberler 17.09.2017 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyen Dilan Tarhan, elmann insan vücuduna faydalarna ilikin bilgiler verdi. Elmay soymadan yemenin makbul olduunu belirten Tarhan, elmann kabuunda lifler ve vitaminler barndrdn ifade etti. Elmann dilerin beyaz ve salkl olmasn saladn ve bunun en büyük faydalarndan biri olduunu dile getiren Tarhan, Isrlarak yenilen bir elma di frças görevi gördüü için dilerimizde bulunan mikroplar öldürmeye yardmc olur. Di etlerimizi temizlemeye yardmcdr. Di etlerini güçlendirir ve beyaz kalmasn salar. Az içindeki bakterileri öldürücü özellii vardr. Azdaki tükürük salgsn da arttrmaya yardmcdr dedi.

ELMA, PARKNSON VE KANSERE KARI KORUYUCU ETKYE SAHP

Elmann parkinson hastalna kar koruyucu etkisinin olduuna dikkat çeken Tarhan, çünkü beyindeki dopamini arttrmasna yardmc olur. Bu yüzden parkinson hastal olanlar koruyucu etkiyi ya da ilacn etki mekanizmasn artrma açsndan günde bir elma tüketebilirler. Kansere kar koruyucu etki mekanizmas da salar. Karacier, kolon ve meme kanserine kar da koruyucu etkisi vardr. Baz uzmanlar elmann kanser hücrelerini yavalatc ve hatta öldürücü etkisinin olduunu açklamaktadr diye konutu.

EKER HASTALARI GÜVENL BR EKLDE ELMA TÜKETEBLRLER

Elmann diyabete yakalanma riskini azalttn anlatan Tarhan, çindeki pektin oran yüksektir. Elmann içerdii lifler ise kan ekerini düürme noktasnda önemli görevler üstlenir. eker hastalar güvenli bir ekilde elmay tüketebilirler ifadelerini kulland.

SAFRA KESES TALARINI DA ÖNLER

Elmann kalp sal üzerinde de olumlu etkileri olduunu belirten Tarhan, çindeki iplerin, pota deeri yüksek olduu için kolesterolü balayc etkisi vardr. Elma safra kesesi talarnn olumasn da önler. Safra tann elma tüketimine özen göstermek gerekmektedir. Sinir sistemi üzerine de olumlu etkisi olduu için safra kesesi talarn biraz daha düzenleyici etkisi de vardr. shal ve kabzlk sorunu yaayanlara elma tüketmelerini öneriyoruz. Sabah aç karnna tüketilen elma kabzlk sorunlarn tüketir ve barsaklar temizlemeye yardmc olur. Zayflamak için de bu yöntem etkilidir. Sabahlar aç karnna tüketilen elma ishal sorununu da ortadan kaldrr. Potas yüksek olduu için elmann kabuunu soyarak yemesi daha yararl olacaktr dedi.

ELMAYI PARçALARA BÖLEREK TÜKETN

Elmann tok tuttuunu ve kilo problemi olanlarn rahat bir ekilde tüketebileceini de ifade eden Tarhan, sözlerini öyle sürdürdü:

Elma karaciere de çok faydaldr. Özellikle kolesterol ve safraya etki ettii için karacier koruyucu etkisi de vardr. eker hastalar elmay tüketirken pektin içerii yüksek olduu için kan ekerini revüde eder. Süt grubundan ya da yal tohumlar yanlarndan eksik etmemeleri faydal olacaktr. Elmay parçalara bölmeden tüketmek di etlerine ve di minesine zarar verebilir. Parçalara bölüp kabuklaryla beraber tüketmek daha koruyucudur. eker hastal olan kiiler yeil ve çok tatl olmayacak elmalar tercih edilmelidir.

Ana Sayfaya Git