Elma kabuğu kanserden koruyor!

İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller ile adeta şifa deposu olan elmanın birçok hastalığın doğal ilacı olma özeliği bilinirken, uzmanlar, elmanın kabuğuyla tüketildiği takdirde kanserden koruduğunu söyledi.

Haberler 15.05.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyen Fatma Baysal, vitamin deposu olan elmann kabuuyla birlikte tüketilmesi gerektiini söyledi. Baysal, kabuuyla tüketilen elmann birçok kanser türünden koruduunu ifade ederek, Tüketebileceimiz en salkl besinlerden biri olan elma, zengin vitamin ve mineral içerii ile birçok hastalktan koruyucu etkiye sahiptir. çerdii yüksek miktarda C vitamini ile antioksidan etki gösterir ve baklk sistemimizi güçlendirir. Elma, antioksidan içerii en yüksek meyvedir dedi.

ELMA KABUUNUN MÜJZES

Diyetisyen Fatma Baysal, Kabuu C vitaminin büyük çounluu elma kabuunda bulunduu için elmann çok iyi ykanp tarm ilac kalntlarndan arndrldktan sonra kabuuyla beraber tüketilmesinde fayda vardr. Besinlerin sindirim sistemine hzla ilerlemesini salayarak kabzlk ikayetlerini gidermeye yardmc olur. Elma kabuunun alt ksmnda ise çözünür posa olan pektin bulunmaktadr. Bu içerii ile ise ishali önleyici etkisi vardr eklinde konutu.

Elmann birçok hastal da ayrca önleyici etkisi olduunu kaydeden Baysal, öyle devam etti: Elma kalp hastalklarn önlemede olumlu etki gösterir. çerdii kuersetin ve C vitamini sayesinde, kolon kanseri ve akcier kanseri bata olmak üzere kansere yakalanma riskini azaltr. Elma kabuunda bulunan çözünmez posa su tutarak sindirim yolunun temizlenmesini salar, kolon kanseri riskini azaltr. Yaplan çalmalarda elma tüketen bireylerin daha düük kan glikoz seviyelerine sahip olduu, bu sayede tip 2 diyabet riskinin azald görülmütür. Elma ya, kolesterol ve sodyum içermez. Posa içerii sayesinde her öünden önce bir elma yemek tokluk hissini arttrr, fazla yeme eilimini azalmaktr. Bu sayede hem itah hem de kilo kontrolü salar. Ayn zamanda cildin taze ve güzel kalmasn salar. 1 büyük boy elma 34 gram karbonhidrat, 1 gram protein, yüzde 8 orannda C vitamini, yüzde 20 orannda posa ve 260 miligram potasyum içerir. Beslenmemizde mutlaka elmaya yer verelim ve her gün mutlaka 1 tane elma tüketelim.

Ana Sayfaya Git