Elyaf, yorgan ve yastık insan sağlığını tehdit ediyor

Yorgancı Cengiz Çiftçi, yaygın olarak kullanılan yorgan ve yastıkların elyaftan yapıldığını, ucuz ve yıkanabilir olduğu için de tercih edildiğini hatırlatırken, petrol atığından yapılan ve suni olan elyafın insan sağlığı için zararlı olduğunu söyledi.

Haberler 14.11.2016 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Oda bakan çiftçi, elyaftan yaplan yastk ve yorgann kansere neden olabileceini ifade etti. Ucuz ve ykanabilir olduu için tercih edilen yorgan ve yastklar genellikle elyaftan yapldn hatrlatan çiftçi öyle dedi:

NSAN SALIINI TEHDT EDYOR

Elyaf sunidir ve petrol artndan yaplr. çeriinde bulunan kimyasallar insan sal için de zararldr. Kanserden balayp her türlü hastala sebep oluyor. Bamz koyduumuz üzerimize örttüümüz elyaf yastk ve yorgan ile sabaha kadar solunum yapyoruz. Azmzdan ve burnumuzdan aldmz solunumlar akcierlerimizi etkiliyor. Oradaki damarlarmza tkama yapyor. ç organlarmz yava yava etkiliyor. Hatta bu bizim genlerimizi de bozarak çocuklarmzn da genlerini etkiliyor. Elyaf yorgan ve yastkta yatan kiilerin akcier kanseri, guatr, cilt kanseri olma ihtimali çok fazladr. Bunun için elinizden geldii kadar yastk ve yorganlarda elyaftan kaçnn.

Doal olan yün ve pamuu kullanmann insan sal açsndan daha faydal olduuna dikkat çeken çiftçi unlar söyledi:

Yün ve pamuktan, yorgan ile yast tercih edenler daha salkl olur. Bunun için kullandmz, kazaklarmzda, ceketlerimizde, pantolon ve çoraplarmzda yorgan, yatak ve yastklarmzda doal olduu için pamuk ve yün olmasna özen göstermemiz lazm.

Ana Sayfaya Git