Emir hayatı kazandı!

Diyarbakır'da yaklaşık 5 ay önce 650 gram olarak dünyaya gelen Emir bebek, prematüre bebeklerde ortaya çıkan ve zamanında müdahale edilmezse kalıcı körlüğe yol açan "Prematüre retinopatisi" hastalığını, ambulans uçakla sevk edildiği Bursa Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatla yendi.

Haberler 24.07.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ameliyat gerçekletiren Doktor Görkem çevik Emir bebek, 24 saat gecikse körlükle sonuçlanacak bir halde geldi ama imdi salk durumu çok iyi derken, Bebein babas Cahit Güngör Bizim için çok zor bir süreç oldu ama Allaha ükürler olsun çocuumuzun salk durumu düzeldi dedi.

Diyarbakrda yaklak 5 ay önce 23 haftalkken 650 gram dünyaya gelen Emir bebek, prematüre bebeklerde ortaya çkan ve zamannda müdahale edilmezse kalc körlüe yol açan Prematüre retinopatisi hastalna kar adeta zamanla yapt yar Salk Bakanlnn devreye girmesiyle kazand.

Mardinli Güngör ailesinin prematüre doan ilk bebekleri Emir Güngör, ubatta Diyarbakrda dünyaya gözlerini açt.

Prematüre domasnn getirdii baz salk sorunlaryla kar karya kalan Emir bebek, bu süreçte çeitli tedaviler gördü.

Salk sorunlar her geçen gün artan ve Kayseri ehir Hastanesine sevk edilen Emir bebee, ileri evre Prematüre retinopatisi tans konuldu.

Hastaln belirlenmesinin ardndan bebein görme yetisini kaybetmemesi için adeta zamanla yar balad. Söz konusu ameliyat için Kayseride uygun ortam olmamas üzerine, Salk Bakanlnn devreye girmesiyle Emir bebek, ambulans uçakla Bursa ehir Hastanesine sevk edildi.

Emir bebek, Bursada yaplan baarl operasyonun ardndan salna kavutu.

- Artk taburcu etmeyi planlyoruz

Bursa l Salk Müdürü Özcan Akan, AA muhabirine yapt açklamada, Emir bebein salk durumuna ilikin Kayseri l Salk Müdürü ile telefonla görütüklerini ve hzla harekete geçtiklerini söyledi.

Bebek için Bursa ehir Hastanesinde yer ve ekip ayarlandn dile getiren Akan, Daha sonra hasta için gerekli ortam hazrladk. 18 Temmuzda bebeimizi Bursa ehir Hastanesinde misafir etmeye baladk. Bugün itibaryla bebeimiz 3 kilograma ulat. Gayet salkl ekilde. Artk taburcu etmeyi planlyoruz. ifadelerini kulland.

- Ülke genelinden bu tür hastalar kabul etmeye hazrz

Ameliyat gerçekletiren doktor Görkem çevik de bebein Diyarbakr ve Kayseride tedavi gördüünü söyledi.

çevik, gerekli ilemlerin bu iki ilde de yapldn ancak hastalk ilerledii için Bursa ehir Hastanesine sevk edildiini belirterek, unlar kaydetti:

Biz de ekibimizle bebein iki gözüne gerekli operasyonu yaptk. u anda gayet salkl ekilde youn bakm ünitesinde yatyor. Süreci takip edeceiz. Operasyon çok baarl geçti. Ekibimizle ülke genelinden bu tür hastalar kabul etmeye hazrz. Emir bebek, 24 saat gecikse körlükle sonuçlanacak bir halde geldi ama imdi salk durumu çok iyi. Bursa ehir Hastanesi üst düzey hizmet veriyor. Bundan sonra da hastanemizde bu tür operasyonlar gerçekletireceiz.

- Allaha ükürler olsun çocuumuz salk durumu düzeldi

Bebein babas Cahit Güngör, Mardinin Kzltepe ilçesinde çiftçilikle geçimini saladklarn anlatt.

Einin daha önce 4 kez düük yaadn ifade eden Güngör, Emir bizim ilk çocuumuz. Prematüre doduu için Diyarbakr ve Kayseride tedavi gördü. Bizim için çok zor bir süreç oldu ama Allaha ükürler olsun çocuumuzun salk durumu düzeldi. Bursa ehir Hastanesinde çocuum salna kavutu. Allah devletimizden raz olsun. Bu süreçte yanmzda olan ve desteklerini esirgemeyen Salk Bakanmz Fahrettin Kocaya teekkür ederiz. Taburcu olduktan sonra tekrar Mardine döneceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git