Emziren anneler kafein içeren besinlere dikkat

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, gaz problemi yaşanmaması için alınabilecek bazı önlemleri sıraladı.

Haberler 04.06.2017 - 14:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzman Diyetisyen Pnar Kural Enç, emziren anneleri kafein içeren besinlerden uzak durmalar konusunda uyard.

Anneliin her bayan için kukusuz ki tarifi mümkün olmayan harika bir duygu olduunu anlatan Uzman Diyetisyen Pnar Kural Enç, Ancak doum sonras annelerde ve bebeklerde görülen gaz ikayetleri skntlara yol açabilmektedir. Özellikle bebeklerde doumdan iki hafta sonra balayan ve dördüncü aya kadar devam eden gaz sanclar infantil kolik olarak adlandrlr dedi.

Uzman Diyetisyen Pnar Kural Enç, gaz problemi yaanmamas için alnabilecek baz önlemlerden bazlarn öyle sralad:

Emziren anneler kuru fasulye, karnabahar, lahana, soan, portakal, limon, greyfurt gibi gaz yapan besinleri tüketmekten kaçnmaldr. çay, kahve, çikolata gibi kafein içeren besinler gaz yapc özellie sahiptir. Bunun yan sra bebekte uykusuzlua ve huzursuzlua neden olabilir.

KAFEN çEREN BESNLER

Süt, yourt, peynir gibi inek sütünden elde edilen besinler gaz problemi yapabilir. Emziren anneler bu besinleri deneyerek beslenme programna eklemelidir. Gaz problemi çok fazla oluyorsa çi olarak sebze ya da meyve tüketilmemelidir. Pimi meyve kompostolar ve halanm sebzeler tercih edilmelidir. Papatya, rezene, meyan kökü, güvercin otu, oulotu, nane gibi bitkilerin çaylar ve baharatlardan kimyon gaz problemi için çözüm yolu olabilir.

Uzman Diyetisyen Pnar Kural Enç, emziren annelerin emzirme srasnda göüs deitirmeden önce bebein gazn çkarmas gerektiini belirterek, Gaz yapmamas için, kuru baklagiller önce halanp suyu dökülmeli ve sonra piirilmelidir. Mutlaka taze sklm meyve sular tüketilmelidir. Gazl içecekler ve hazr meyve sularndan uzak durulmaldr. Doktora danmadan asla ilaç kullanlmamaldr dedi.

Ana Sayfaya Git