Enfeksiyonlarda propolis ve probiyotiklerden faydalanın

Hastalıklardan korunmak için beslenme son derece önemli. Sonbahar döneminde doktor tarafından belirlenmiş probiyotiklerin ve beta glukan, propolis gibi bazı bağışıklık artırıcı maddelerin alınması faydalı olacaktır

Haberler 24.09.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarn bir gün scak, bir gün ise yal ve serin olduu sonbahar aylarnda, souk algnl ve grip bata olmak üzere üst solunum yolu hastalklarnda art gözleniyor. Okullarda ve i yerlerinde kolayca salgn haline gelebilen enfeksiyonlarla ilgili çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Fikret bilir uyaryor: Korunma yöntemleri arasnda; uygun ve düzenli ekilde beslenmek, yeterli sv tüketilmesi, özellikle öksüren ve aksran çocuklarn birbirinden uzak tutulmas saylabilir.

çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Fikret bilir, sonbaharda artan enfeksiyonlarla ilgili bilgiler verdi

Sonbaharn gelmesiyle birlikte okullarn açlmas, havalarn soumas ve kapal ortamlarn kalabalklamas nedeniyle özellikle üst solunum yolu hastalklar daha fazla görülüyor. Aralk ayna doru gribal enfeksiyonlarda da art bekleniyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlar içinde farenjit (yutak iltihab), tonsillit (bademcik iltihab), sinüzit (sinüs iltihab), otit (kulak iltihab), rinit (burun iltihab) ve souk algnl daha fazla görülüyor. Bunlarn çou virüs kaynakl enfeksiyonlar olduu için aslnda antibiyotik tedavisine gerek kalmyor. Bakteriyel olanlardan örnein Beta mikrobu için gerekli testler yaplarak tespiti ve antibiyotik verilip verilmeyecei ön görülebilir.

Okullarn açlmas ve ortamlarn kalabalklamas, enfeksiyon bulama riskini artrmaktadr diyen çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Fikret bilir, Bu ortamlarda, nem orannn ve s farknn deimesi mikroplarn çoalmasn salyor. Okul ve krelerde baklk sistemi düük olan çocuklarda, enfeksiyon görülme riski sonbahar aylarnda daha da artyor dedi.

C VTAMN, çNKO VE PROPOLS TAKVYES YAPIN

Korunma yöntemleri arasnda; uygun ve düzenli ekilde beslenmek, yeterli sv tüketilmesi, özellikle öksüren ve aksran çocuklarn birbirinden uzak tutulmas saylabilir. Bu konuda ailelere büyük görev dümektedir diyen çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Fikret bilir, aileleri uyard: Bu hastalarn özellikle okul veya kree yollanmamas, dier çocuklara bulamamas açsndan çok önemlidir. C vitamini ve çinko takviyesi yaplmaldr. Eer daha önce astm gibi tekrarlayan akcier enfeksiyonlar olan ve astm, eker hastal ve kalp hastal tespit edilen çocuklarda grip asnn uygulanmas oldukça önemlidir. Bu arada beta glukan, propolis gibi baz immün sistemi koruyan ve baklk artrc maddeler var. Doktorunuzun uygun gördüü preparatlar, ilaçlar uygulanabilir. Korunma yöntemleri arasnda uygun ekilde giyinilmesi, çok scak tutacak giysilerden kaçnlmas ve pamuklu giyeceklerin tercih edilmesi önemlidir.

PROTEN VE PROBYOTK ALIMINI ARTIRIN

çocuklarn beslenmesi, özellikle de kahvalt çok önemlidir. Kahvaltnn mutlaka yaptrlmas, her gün bir yumurta yenilmesini ve üzüm pekmezi gibi bakln arttracak besinlerin tüketilmesini öneriyoruz diyen çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Fikret bilir, Ayrca mandalina, portakal gibi C vitamininden zengin takviyelerin alnmasn öneriyoruz. Bunun dnda el temizlii çok önemli. Ellerin sklkla ykanmas bulama riskini azaltacaktr. Ailelerin, çocuklarnda enfeksiyon belirtileri olduu zaman çocuklarn hemen izole etmeleri gerekir. Ev istirahati, bakm, bol sv alnmasn öneriyoruz. Bu izolasyon ve dinlenme sadece kendi çocuunuz için önemli deil, dier çocuklarn sal için de gereklidir. Beslenme alkanlnda protein içeriinin biraz daha artrlmas, besin kalorisinin zenginliine dikkat edilmesi ve bol sv almasn oldukça önemlidir. Yine sonbahar döneminde doktor tarafndan belirlenmi probiyotiklerin alnmas da tavsiye edilir dedi.

Ana Sayfaya Git