Engelli hastalar için özel servis aracı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi, kendi imkanlarıyla hastaneye gelemeyecek durumda olan hastaların sağlık hizmeti alabilmeleri için ücretsiz servis hizmeti veriyor. Bir telefon kadar uzakta olan servis hizmetinden bugüne kadar 192 hastanın faydalandığı belirtildi.

Haberler 08.09.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi, yal ve engelli hastalara destek olmaya devam ediyor. Kendi imkanlaryla hastaneye gelemeyecek durumda olan yal ve engelli hastalarn salk hizmeti alabilmelerini kolaylatrmak amacyla özel dizayn edilmi araçla servis hizmeti balatt. Bir telefon kadar yakn olan hizmetten bugüne kadar 192 hastann yararlandn belirten Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastaneleri Yöneticisi Uzman Dr. Muhammet Asena, hastalar ücretsiz olarak evden aldklarn ve tedavi sonras tekrar eve braktklarn ifade etti.

Engelli hastalar düünülerek dizayn edildi

Servis aracnn tamamen engelli hastalar düünülerek dizayn edildiini belirten Asena, Fizik tedavi hastalarmz da bu kapsama almamz bize bavurular ksa sürede daha da arttrd. Salk Bakanlmz özelikle dezavantajl hastalarmz oldukça önemsiyor. Bizler Bakanlmzn da desteiyle bu örnek projeyi balattk. imdiye kadar bu hizmetten 192 hastamz yararland. Hizmetten yararlanan vatandalarmzn geri dönüü bizleri oldukça motive ediyor. Bu konuda bizlerde bu projeyi gelitirmek adna bir birim kurduk. Hastalarmzn koordinasyonunu bu birim araclyla takip ediyoruz dedi.

Bizim için çok önemli

Yürüme zorluunu çektii için hastanenin hizmetinden yaralanan Hanm Akku, bu hizmetin kendileri için çok önemli olduunu ifade etti. Akku, Aratrma Hastanesinde Fizik tedavi hizmeti görüyorum. Her gün hastaneye gidip gelmem gerekiyor. Yürümekte zorluk çekiyorum. Hastanenin bu ekilde bir uygulamas olduunu duyduk, hastaneyi aradk evimizin önüne daha önce görmediim bir ekilde bir araç geldi. Arka taraftan tekerlekli sandalyeyle birlikte bir mekanizma sayesinde rahatça bindim. Bizim için bunun ne kadar önemli olduunu anlayamayabilirsiniz. Bu hizmetten çok memnunuz, inallah proje süreklilik kazanr ve bizlerde uzun yllar bu hizmetten yararlanmaya devam ederiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git