Engelli kızı için asansör yaptı

Siirt'te oturan Şehmus Kaya, bedensel engelli 15 yaşındaki kızı Melek için inşaatlarda gördüğü yöntemle ikinci kattaki evine asansör kurdu.

Haberler 30.11.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte inaat içisi ehmus Kaya, 15 yandaki bedensel engelli kz için ikinci kattaki evine asansör yapt.

Merkez Doan Mahallesinde oturan ehmus Kaya (37), tekerlekli sandalyeye baml yaayan kz Melekin (15) okula rahat gidip gelmesi için inaatlarda gördüü sistemle evine asansör kurdu.

naat içisi, 6 çocuk babas Kaya, Batmanda 10 yl önce geçirdii trafik kazas sonucu omurilik felci olan kznn, yüzde 97 engelli hale geldiini söyledi.

Tedavisi için Diyarbakr ve stanbula götürdükleri kznn salna kavuamadn anlatan Kaya, tekerlekli sandalyedeki kznn rahat etmesi ve eve bal kalmamas için elinden geleni yapmaya çaltn dile getirdi.

Batmandan 4 ay önce Siirte tandklarn belirten Kaya, Buraya gelince Melekin ikinci kattaki evimize nasl çkacan düündüm. naatta çalrken, bir depoda yük için kullanlan asansör sistemi aklma geldi. Bu ekilde bir asansör yaptm. Allaha çok ükür, kzm bu asansörle inip çkabiliyor. O da mutlu oldu, biz de mutlu olduk. diye konutu.

- 5 bin liraya mal oldu

Asansörün yapmnn 2 ay sürdüünü ifade eden Kaya, Dümeye bast zaman aaya iniyor, emniyet dümesi var. Oldukça güvenli, rahat kullanlabiliyor. 5 bin liraya mal oldu. Meleke feda olsun. Melekin bir saatlik mutluluu bizim için dünyaya deer. dedi.

Evin giriindeki merdivenleri ykarak yerine engelli rampas da yaptn kaydeden Kaya, engelleri amasnda kznn destekçisi olduunu söyledi.

- Hayata balandm

Abdulhakim Ayten Anadolu mam Hatip Lisesi örencisi Melek Kaya da Batmanda evlerinin giri katta olduunu, bu nedenle sorun yaamadn dile getirdi.

Siirtte ikinci kattaki eve tandklarnda endielendiini anlatan Kaya, ancak babasnn yapt asansör sayesinde dar çkma frsat bulduunu dile getirdi.

Kaya, Asansör olmasayd okula gidemeyecektim, derslerimden geri kalacaktm, okul hayatm bitecekti. Babamn bu asansörü yapmasyla hayata balandm. stediim zaman arkadalarmn yanna gidebiliyorum. diye konutu.

Bu asansörün kendisi için çok anlaml olduunu vurgulayan Kaya, Bunu babam yapt için her gördüümde ve kullandmda çok seviniyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git