Engelli raporlarında yeni düzenleme

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, engelli raporlarında suistimallerin önüne geçmek için yeni bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini belirterek, "Her ilde, her hastanede değil, bizim belirlediğimiz hastanelerde raporlar verilecek. Engelli vatandaşlarımız poliklinik dolaşmadan doktorlarımız onların ayağına gidecek ve rapor verilecek." dedi.

Haberler 16.01.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Demircan, bakanlkta düzenlenen Antibiyotik Kullanm Tantm Toplantsnn ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Bir gazetecinin, Ankarada bir hastanenin verdii engelli raporlarndan bazlarnn sahte olduunun tespit edilmesinin ardndan bakanln bu konuda herhangi bir tedbir alp almayacana ilikin sorusu üzerine Demircan, engelli raporlaryla ilgili zaman zaman yanl ve suç oluturan uygulamalarn ortaya çktn ifade etti.

Bakanln bu tür uygulamalara kar hemen harekete geçtiini ve savclk tarafndan da sorunun takip edildiini vurgulayan Demircan, engelli raporlarnn Türkiyede önemli bir konu olduunu, engelli vatandalar hastanelerde polikliniklerde rapor için dolamak zorunda kaldklarna dikkati çekti.

ENGELL RAPORU

Demircan, bu tür durumlarn önüne geçmek ve engelli vatandalarn daha uygun artlarda ve kolay bir ekilde rapor alabilmeleri için yeni bir düzenlemeyi balattklarn belirterek, öyle devam etti:

Bu düzenlemeyle her ilde, her hastanede deil, bizim belirlediimiz hastanelerde raporlar verilecek. Engelli vatandalarmz poliklinik dolamadan, engelli vatandalarmzn ayana doktorlarmz gelerek raporlar verilecek. Raporlar e-devlet ortamna veriliyordu, bundan sonra da bu ekilde devam edecek. Engelli vatandamzn raporu ne durumdadr, neyi ifade ediyor, e-devlet sistemi üzerinden ulalabilecek. Engelli vatandalarmzn rapor almalarn kolaylatrm olacaz. Fonksiyonunu da tam denetlenebilir, gözlenebilir bir hale getireceiz. Amacmz bu tür yanl uygulamalarn da önüne geçmektir.

Bakan Demircan, Ankaradaki hangi hastanede sahte engelli raporu verildiinin sorulmas üzerine de soruturma devam ettii için hastane ismini paylaamayacan, ancak sorumlularn gereken cezalar alacan ifade etti.

Demircan, grip vakalarnda art görüldüü haberlerinin hatrlatlmas üzerine ise gripte özel ve önemli bir artn olmadna iaret ederek, Grip vakalar dikkat çekmi olabilir. Ancak özel bir art durumla kar karya deiliz. dedi.

Ana Sayfaya Git